Bugg i Halo Infinite gör att sparfilerna blir korrupta – ingen lösning än

halo infinite master chief 2021
Bild från Halo Infinite

En allvarlig bugg i Halo Infinite riskerar att göra dina sparfiler korrupta. Det betyder att du förlorar alla framsteg i berättelsen till kampanjen – och att du måste börja om helt från början.


Buggen ska påverka spelare på både Xbox och PC. Enligt tidiga uppgifter uppstår buggen när spelare av misstag försöker logga in på ett konto när spelet redan har en aktiv inloggning.

Läs mer: Halo Infinite-skins till Minecraft – så får du dem

Förstör sparfilerna i Halo Infinite – permanent

Spelare som drabbats rapporterar att buggen uppstod när de startat spelets kampanj. Av någon anledning laddas vyn i tredjeperson vilket betyder att hela Master Chief blir synlig istället för förstaperson.

Master Chief ”klipper” sedan genom marken, vilket i princip betyder att han åker genom den solida ytan som han egentligen borde stå på. När spelaren går tillbaka till huvudmenyn och försöker ladda kampanjen igen står det att sparfilen inte kan laddas.


Därefter visas kampanjens framsteg som noll processent. Eller helt enkelt att sparfilen blivit korrupt och skrivits över med en helt ny, tom sparfil med start från början. Ouch.

Andra spelare har noterat att spelet visar en inloggningsruta med texten ”Let’s go” trots att de redan är inloggade på sitt Xbox-konto. När de klickar på knappen för att gå vidare blir sparfilen korrupt.

Läs mer: Här är första trailern till TV-serien om Halo

Ingen kommentar från Microsoft eller 343 Industries

I skrivande stund har inte spelstudion 343 Industries kommenterat problemet, vilket sannolikt betyder att det inte heller finns någon officiell lösning på gång – än.

Det är inte heller fastställt exakt vad som triggar buggen som förstör sparfilerna. Enligt spekulationer kan exempelvis anslutning eller borttagandet av en sekundär handkontroll trigga beteendet. Åtminstone på Xbox.

Även flerspelarläget är drabbat till viss mån, dock utan att sparfiler påverkas eftersom det inte finns några sådana i multiplayerläget. Här upplevs buggen genom att spelaren helt enkelt faller genom marken, precis som för vissa i kampanjen.

Artikeln uppdateras med mer information när Microsoft eller 343 Industries har mer information om sparfilsbuggen.