Vad kostar Windows 11? (Här är svaret)

microsoft windows 11 2

Om din dator redan använder Windows 10 så är uppgraderingen till Windows 11 helt kostnadsfri. Precis som för Windows 7/8.1 när Windows 10 släpptes. När Windows 11 är redo för din dator så installeras den enkelt via Windows Update.

För att du ska få Windows 11 helt gratis så måste din dator använda den senaste versionen av Windows 10. Det fungerar inte med en av de äldre versionerna som inte längre stöds. Microsoft kontrollerar automatiskt kompatibiliteten åt dig.

Läs mer: När kommer Windows 11? (Här är svaret)

För att komma igång snabbt kan du gå till Microsofts webbsajt och ladda ner gratisverktyget Datorhälsokontroll. Den testar datorns hårdvara och mjukvara för att se om du kan installera Windows 11 riskfritt (nåja, så riskfritt som det bara går).

Vi har tidigare skrivit en artikel om två verktyg som hjälper dig att se om datorn är kompatibel.

Måste du köpa Windows 11 finns några vägar att gå. Antingen köper du via Microsoft och officiella återförsäljare som Dustin, Inet och Webhallen. Eller så köper du via tredjepartsförsäljare som GameKeys och ProgramvaruExpertern.

Priset skiljer sig stort. Officiella återförsäljare tar ungefär 1 300 kronor för Windows 11 Home OEM medan de lite skummare butikerna kräver runt 200 kronor eller mindre. Ett tredje alternativ är att köpa Windows 10 när priserna går ner och uppgradera gratis till Windows 11.

Så mycket kostar Windows 11 Home idag (februari 2022)

Traditionella återförsäljare

Nyckelåterförsäljare

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.