PayPal stänger ner sina tjänster i Ryssland

Uttrycker sitt stöd för Ukraina

paypal crypto mobile app lowres 2021

Betalningstjänsten PayPal tar ställning mot Ryssland och stänger ner sina funktioner och tjänster i landet. PayPal är bara en av många tunga aktörer som inte erbjuder sina tjänster i Ryssland just nu.

I ett uttalande säger PayPal att företaget stöder det ukrainska folket och står enat med det internationella fördömmandet av Rysslands militära aggression i Ukraina.

Läs mer: Nu kan du betala med PayPal via Samsung Pay

PayPal säger även att de har arbetat nära myndigheter och samarbetspartners för att hålla sig till de lagar och sanktioner som gäller just nu. Och det betyder att ryska PayPal-användare i princip är utelåsta.

Dessutom kan nya användare inte registrera ett konto hos PayPal från Ryssland.

Idag fokuserar företaget bland annat på att tillhandahålla och ge stöd åt humanitära åtgärder för att säkerställa säkerheten hos de som flyr Ukraina just nu.

En talesperson för PayPal säger att företaget har samlat in 150 miljoner dollar till olika välgärenheter som rör krisen. Det är den största och snabbaste insamlingen hittills för PayPal.

Läs mer: Nu kan du använda rösten för att skicka pengar via PayPal — om du har en iPhone eller iPad

I skrivande stund tillåter PayPal att ryska användare betalar ut pengar från sina konton till vanliga bankkonton. Hur länge är oklart då tjänsten inte kommunicerat någon tidsram.

Det är inte heller fastställt hur länge PayPal kommer hålla sina tjänster borta från Ryssland. Det hänger bland annat på sanktionernas längd samt krav från myndigheter och lagar i såväl USA som Ryssland. Mer information följer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.