Nu kan du betala med PayPal via Samsung Pay

samsung-pay-and-paypal-android

Samsung Pay fungerar nu med PayPal. De båda företagsjättarna presenterade ett strategiskt samarbete redan under 2017, men först nu har de faktiskt släppt en lösning som användarna kan ta del av.

  • Lägg till PayPal till Samsung Pay med sex enkla steg
  • Betalningen sker anonymt mot butiken
  • Du kan välja att dra pengar från PayPal-kontot eller ditt bankkonto
  • Samsung Reward-poäng samlas som vanligt, även med PayPal-betalning

Vad det betyder i praktiken är att du från idag kan lägga till ditt PayPal-konto till Samsung Pay. Därefter kan du använda PayPal via Samsung när du betalar för dina köp. Enkelt och smidigt.

En nämnvärd detalj är att du fortfarande tjänar in Samsung Reward-poäng om du betalar med PayPal. Så länge det går via Samsung Pay så registreras de som vanligt. Dessutom delas inte din PayPal-information med butiken, så din integritet är säkrare än tidigare.

Varje transaktion som sker använder en helt ny, slumpmässigt skapad token. Denna är inte på något vis synbart kopplad till ditt Samsung- eller PayPal-konto. Så alla betalningar är helt anonyma mot butiken.

Att lägga till ett PayPal-konto är enkelt. Betalningstjänsten har instruktioner som snabbt guidar dig genom den sex steg korta processen.


  1. Tryck på ”+” upp i högra hörnet på skärmen i Samsung Pay
  2. Välj ”Lägg till PayPal” i ”Lägg till betalningsmetod”-sektionen
  3. Om du har One Touch aktiverat kommer kontot att läggas till automatiskt. Om inte måste du logga in till PayPal med dina inloggningsuppgifter.
  4. Tryck på ”Nästa” och slå in pinkoden för köp
  5. Välj om PayPal ska använda ditt bankkonto eller pengarna på PayPal-kontot
  6. Acceptera avtalet och du är klar

I skrivande stund håller Samsung på att rulla ut de nya funktionerna på alla marknader. Om du läser detta bara kort efter publicering kan det betyda att Samsung Pay och PayPal inte fungerar tillsammans i din telefon riktigt än. Men det bör inte dröja länge innan det aktiveras.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.