Nu kan du använda rösten för att skicka pengar via PayPal — om du har en iPhone eller iPad

paypal siri e1479064046323

Goda nyheter till alla iPhone- och iPad-användare som brukar skicka pengar via PayPal. Den senaste uppdateringen till digitala assistenten Siri gör att de som har iOS 10 på sina telefoner eller surfplattor nu kan skicka och ta emot pengar med Paypal bara genom att använda rösten.


Det betyder att du genom röststyrning kan säga exempelvis “Hey Siri, skicka Johan 500 SEK med PayPal”, eller “Hey Siri, be pappa skicka 200 kronor med Paypal” — med reservation för att det ovan är rakt översatt från den engelska röststyrningen.

Så länge du nämner nyckelordet “Paypal” vet Siri vilken applikation som berörs av röststyrningen. Det går även att förkorta meningarna vi nämnde ovan till betydligt enklare “Paypal Michael 300 SEK”.

Givetvis går det inte att bara initiera en betalningsprocess utan bekräftelse. Mottagare får ett meddelande om att någon försöker skicka pengar, och kan därefter godkänna eller avböja via PayPal i mobilen eller webbläsaren. Om mottagaren inte har ett konto på PayPal får denne möjlighet att skapa ett.


Lästips: Nätfiske blir allt mer avancerat – du kan inte skydda dig heltSiri kan användas även när låsskärmen är aktiverad, men både för att acceptera och avböja inkommande pengar krävs att telefonen är olåst. Detta av säkerhetsskäl för att det inte ska bli några problem med icke auktoriserade betalningar.

Bara under förra året skickades 41 miljarder dollar, fördelat över PayPal, Venmo och Xoom. Fler än 17 miljoner transaktioner väntas ske bara under december i år och röststyrningen med Siri menar PayPal är en välkommen och tidig julgåva till alla berörda användare.

Hur många som faktiskt kommer att använda Siri med PayPal återstår att se, men det är så klart kul att se förbättringen.