WhatsApp är en av de mest populära meddelandeapparna på marknaden och nu äntligen har den fått stöd för videosamtal. Under de senaste månaderna har WhatsApp fått flera uppdateringar med nya funktioner, men kanske är den senaste förbättringen den mest efterlängtade.


Redan i maj kunde ett litet antal användare bekanta sig med funktionen för videosamtal men det skulle dröja till oktober innan en bredare skara kunde testa den. Nu har betatestet kommit till sitt slut och WhatsApp är redo att lansera stödet för videosamtal på en bred front, för att landa i att alla användare ska ha tillgång världen över.

När funktionen är aktiverad kan du öppna en chat och klicka på telefonikonen där. Du får då valet att göra ett röst- eller videosamtal. Hur bra kvalitet det är på samtalet handlar om vilken internetanslutning deltagarna har. Över ett bra WiFi kan du räkna med riktigt bra bild- och ljudkvalitet, men över mobilnätet kan kvaliteten variera stort.

WhatsApp Logo

WhatsApp har en miljard användare

Tittar vi lite närmare på egna konkurrenten Messenger (Facebook äger både Messenger och WhatsApp) så har denna tjänst haft videosamtal i flera månader nu. Om Facebook tänker öppna upp för samtal mellan tjänsterna i framtiden, eller kanske helt bädda in den ena i den andra återstår att se, men helt otroligt är det inte (fast vi gissar ändå att det aldrig sker).

WhatsApp har fler än en miljard användare som aktivt nyttjar meddelandetjänsten. Och dessa kan ringa och videochatta med varandra oavsett vilka plattformar de använder — så länge WhatsApp fungerar på dem. Det särskiljer tjänsten från exempelvis Google Allo, en videosamtalsapp, som endast är tillgänglig för Android.

Andra funktioner som gör att WhatsApp håller sig i framkanten är exempelvis stöd för att använda frontblixt, applikationen har fått de populära Snapchat-liknande inspelningskontrollerna många gillar och göra en mängd geststyrningar under videoinspelning. Inget livsavgörande kanske men väl uppskattat ändå.

Du laddar ner WhatsApp från Google Play Store (Android) eller Apple App Store (iOS).

Använder du WhatsApp? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om meddelandetjänsten — och varför vi andra ska börja använda den.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,