Nya iPad Pro-modeller i mars nästa år — kantlös 10,9-tumsmodell står på menyn

Apple iPad Pro

Nästa år kommer att ge oss en mängd nya iPad-modeller. Det rapporterar anonyma aktörer från teknikindustrin och allt mer pekar på att du inte bör köpa en ny iPad idag — om du inte absolut måste det.


Bland de nya modellerna som väntas komma finner vi uppgraderade varianter av befintliga 9,7- och 12,9-tumsmodellerna. Dessa kan släppas tillsamman med en helt ny 10,9-tums iPad med kantlös skärm.

Den sistnämnda ska rent fysiskt vara lika stor som 9,7-tumsmodellen. Det som skiljer dem åt visuellt är att den nya modellen har en skärm som går extremt långt ut mot kanterna. Vilket gör att de kan vara lika stora.

Vidare kan den uppgraderade 9,7-tumsmodellen bli något av en besvikelse då den väntas hamna i den lägre prestandaklassen med sämre hårdvara än sina större syskon. Precis som att iPad Air hamnade under Pro-plattorna kommer den lilla Pro-modellen hamna något i skuggan nästa år.

Samtidigt har vi fått information som pekar på att iPad Mini inte uppgraderas samtidigt med de andra plattorna. Det betyder att serien antingen är på väg att dö ut, eller att uppgraderade modeller släpps senare under 2017. Potentiellt bredvid kommande iPhone 8.


Nya iPad Pro-modellerna får betydande förbättringar

Vill du ha de absolut största nyheterna är det alltså uppgraderade 12,9-tums iPad Pro eller nya 10,9-tumsmodellen som gäller. Den förstnämnda med True Tone-skärm och en kraftfullare processor. Mer än så vet vi inte i skrivande stund.

Vi vill också poängtera att båda befintliga iPad Pro-modellerna är kraftfulla nog att köra precis allt som finns på App Store. De är tunna, ruskigt snabba och fungerar utmärkt med Apple Pen. Så egentligen finns inget hinder för ett köp gällande det. Vår rekommendation att vänta baserar sig på att med nära fyra månader till en lansering är onödigt dyra pengar att betala för modeller som snart får efterföljare.

Exakt när modellerna når butikerna vet vi inte men de senaste uppgifterna är att Apple håller i ett evenemang om surfplattorna under mars månad nästa år.

Läs mer om nyheten på webbsajten AppleInsider.com.