Billigare abonnemang på Disney Plus – visar reklam för ett lägre pris

Kan släppas i Sverige under 2023

Disney

Disney har meddelat att filmtjänsten Disney Plus får ett nytt, billigare abonnemang som visar reklam. Det finns inga uppgifter om vad månadspriset landar på och initialt släpps abonnemanget bara för amerikanska användare.

Anledningen till att Disney öppnar för ett nytt, annonsfinansierat abonnemang är för att filmbolaget vill nå målet att ha mellan 230 och 260 miljoner prenumeranter före september 2024. Då ska Disney Plus även ha börjat gå med vinst för Disney.

Läs mer: 20 nya avsnitt av Futurama – kommer till Disney Plus

I ett uttalande säger Kareem Daniel, ordförande för Disney Media, att expansionen av Disney Plus till en bredare målgrupp med ett lägre pris är en vinst för alla – konsumenter, annonsörer och kreatörerna.

More consumers will be able to access our amazing content. Advertisers will be able to reach a wider audience, and our storytellers will be able to share their incredible work with more fans and families.

Abonnemanget lanseras under slutet på 2022 för amerikanska användare. Här i Sverige kan abonnemanget släppas som tidigast under 2023. Och som sagt, någon prislapp finns inte men vågar vi hoppas på 49 kronor per månad?

Läs mer: Disney Plus kommer inte att bli reklamfinansierad

För nio månader sedan sa Disneys VD Bob Chapek att Disney Plus inte kommer att bli reklamfinansierad. Han pratade då om en helt kostnadsfri modell där intäkterna var helt skapade av annonsvisningar.

Idag verkar det som att företaget åtminstone delvis har omvärderat situationen. Anledning kan vi bara spekulera kring, men att öka antalet användare för att stärka sin position på marknaden låter väldigt rimligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.