Microsoft Outlook för Android når 100 miljoner installationer

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook passerar 100 miljoner nerladdningar på Google Play Store. Det gör att Outlook närmar sig sina syskonappar Word, Excel, PowerPoint och OneDrive – men fortfarande har Outlook långt kvar att gå.


Redan i april noterade Frank X. Shaw på Microsoft att Outlook hade 100 miljoner användare på iOS och Android tillsammans.

Då räknat antalet faktiska användare på den förstnämnda och antalet installationer på den andra; och inte inräknat installationer i Android från tredjepartsbutiker från exempelvis Amazon och Huawei.

Sedan april har siffran vuxit kraftigt och idag har Microsoft Outlook hela 100 miljoner installationer bara via den officiella appbutiken i Android.

Nästa milstolpe för Outlook blir att nå 500 miljoner installationer, vilket OneNote och SwiftKey har. Och därefter en miljard installationer för att spela i samma liga som Word, Excel, PowerPoint, Skype och OneDrive.


Microsoft har uppdaterat Outlook regelbundet med stora förbättringar med nya funktioner och förbättrat gränssnitt.

Outlook är tveklöst en av marknadens absolut bästa mejlklienter, även om man inte använder Microsofts tjänster. Tillsammans med Gmail och Spark står Outlook över konkurrenterna, något som i början var långt ifrån självklart.

När Microsoft köpte mejlklienten Acompli under 2014 var det många som uttryckte stor ilska över företagets önskan att ta bort Acompli och göra om appen till Outlook. Efterhand som uppdateringarna avlöst varandra så har Acompli omvandlats till en riktigt bra Outlook-app, men det tog flera år och många, många justeringar.