ProtonCalendar släppt i beta – prova nya, säkra kalendern idag

protoncalendar beta graphics 2019

ProtonMail har lanserat en beta-version av sin kommande kalendertjänst – ProtonCalendar – med stöd för full kryptering. Med ProtonCalendar är all data skyddad från obehöriga på ett sätt som gör att inte ens ProtonMail själva vet vad du har i kalendern.

Vad är ProtonCalendar?

ProtonCalendar är en kalendertjänst från ProtonMail. En tjänst som blir först i världen med full kryptering för all data som finns där. Även kalenderrubriker, beskrivningar, platsdata och deltagare. Något konkurrerande kalendertjänster inte alltid skyddar. Det är i princip helt omöjligt för obehöriga att se vad du har i din kalender, även dold från utvecklaren ProtonMail.

Vad säger ProtonMail om ProtonCalendar?

protonmail protoncalendar beta screenshot 2019

Grundaren och VD:n för ProtonMail, Andy Yen, säger i ett uttalande att ProtonCalendar är resultatet av företagets mål att skapa en onlinetjänst för användarna, utan att utnyttja deras data.

Både ProtonMail och ProtonCalendar är designade från grunden för att skydda användarnas integritet och data. Andy Yen säger att företaget är den polära motsvarigheten till Google på grund av det integritets- och dataskyddande skydd som ProtonMail erbjuder

Med lanseringen av betan av ProtoCalendar tar vi ett steg närmare en fullständig svit med tjänster som kan ersätta Google för användare som vill ha större kontroll över sin data.

ProtonMail har länge tagit ett starkt ställningstagande för användarnas personliga integritet, och ger regelbundet pikar mot Google som använder samma integritet gör att gagna sina egna, annonsvisande syften.

När släpps ProtonCalendar?

ProtonCalendar kan användas redan idag i beta-version. För att göra det krävs att du har ett betalkonto för ProtonMail. Allt du behöver göra som betalande användare är att logga in på ditt ProtonMail-konto i webbläsaren.

ProtonCalendar kommer initialt att bara finnas i webbläsaren. Det finns planer på att släppa dedikerade ProtonCalendar-appar för både Android och iOS under 2020, men innan dess kan du bara nå kalendern i din webbläsare.

Under 2020 kommer en färdig variant av ProtonCalendar att släppas och då bli den även tillgänglig för gratisanvändare av ProtonMail. Dock i en funktionellt begränsad form.

Du kan läsa mer om ProtonCalendar på den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.