Microsoft Office fungerar med Apple M1 och macOS Big Sur

microsoft office logo 2019 new

Microsoft har uppdaterat sin programsvit med Office-appar till macOS så att de fungerar med Apples nya M1-bestyckade datorer. Genom att använda Rosetta 2 kan de Intel-optimerade apparna ändå fungera på nya Macbook Air, Macbook Pro och Mac Mini.

  • Uppdatera till version 16.43 eller senare för optimal körning
  • Första uppstarten är upp till 20 sekunder långsammare
  • Använder Rosetta 2
  • Lästips: Så bra är Apple M1-processorn

Totalt har Microsoft uppdaterat sex applikationer för macOS så att de fungerar med Apple M1-processorn. Det handlar om Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote och OneDrive.

För att kunna använda dem på din nya ARM-baserade dator krävs att du installerar version 16.43 eller senare. Då är de optimerade och kompatibla med mjukvaran Rosetta 2 som gör det möjligt för dem att köras på ARM istället för Intel.

Microsoft säger att det tar uppåt 20 sekunder att köra programmen första gången. Efter det bör du inte märka någon skillnad mot vilken annan Intel-bestyckad Mac-dator som helst.

The first launch of each Office app will take longer as the operating system has to generate optimized code for the Apple Silicon processor. Users will notice that the apps ’bounce’ in the dock for approximately 20 seconds while this process completes. Subsequent app launches will be fast.

Det pågår ett arbete med en version av Officesviten som inte behöver Rosetta 2, men det är en utveckling som kommer att dröja ett bra tag. Du kan delta i Office Insider Program om du vill kunna testa den nya versionen tidigt.

Notera att det inte skiljer något i funktionalitet mellan den vanliga Intel-versionen av Office och den nya för Apple M1-processorn. Enligt Microsoft fungerar programsviterna helt identiskt.

Lästips: Diktera på svenska med Office 365 – nu kan du det

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.