Microsoft kan släppa en ny webbkamera våren 2021

microsoft lifecam webbkamera

Microsoft väntas hålla ett online-evenemang om Surface-serien under våren 2021. En av de stora punkterna kommer att vara Surface Laptop 4, men vi kanske också får se flera mindre annonseringar under evenemanget.

En sådan kan vara en ny webbkamera. Enligt en ny rapport är den anpassade för Surface-serien, stöder upplösningar upp till 1080p och har HDR-stöd. Vad vi däremot inte vet är huruvida webbkameran klarar Windows Hello eller inte.

Lästips: Hur mycket kostar Razer Kiyo Pro?

Om rapporten stämmer är det här inte den första webbkameran från Microsoft. Företagets LifeCam-serien har modeller ända bak till 2006 och de slutade tillverkas runt 2011.

Faktum är att du fortfarande kan köpa två av modellerna – LifeCam Studio och LifeCam HD-3000. Åtminstone om du köper dem direkt från Microsoft.

Enligt Petri.com som släppte rapporten ska Microsoft känna att det är rätt tid att nå ut med en ny webbkamera. Själva tänker vi att rätt tid hade varit redan i februari eller mars förra året när corona-pandemin gjorde att alla lager på webbkameror tog slut.

I mars 2020 hade webbkamerorna på Prisjakt ökat i popularitet med 645 procent jämfört med tidigare i januari. Samtidigt ökade priserna med hela 25 procent.

Kanske känner Microsoft att det är rätt i tiden att släppa en ny webbkamera då Razer nyligen presenterade Kiyo Pro. En 1080p-modell med ny och kraftfull kamerasensor.

Lästips: Har Razer Kiyo Pro inbyggd belysning / ringljus?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.