Adobe har uppdaterat Photoshop med stöd för Apple M1-processorn. Det betyder att appen fungerar optimalt på den nya processorn, utan behovet av emulering.


Fördelen med optimeringarna är att Photoshop inte behöver använda Rosetta 2 för att emuleras på Apple M1-datorerna. Det gör att prestandan ökar samtidigt som energiförbrukningen minskar.

Lästips: Adobe Premiere Pro, Premiere Rush & Audition – optimerade för Apple M1

Vid en direkt jämförelse mellan Intel och M1 så tar den senare hem vinsten hos Adobe. Enligt företaget är Photoshop upp till 1.5x gånger snabbare på att utföra saker på M1-processorn.

Och det är inte bara i redigeringsfasen som du märker förbättringarna. Adobe menar att du kommer att känna en skillnad även i andra delar, som uppstarten av appen.

Photoshop har varit i en beta-fas där ett utvalt antal användare får chansen att prova appen på sina M1-datorer. Idag har versionen rullat ut till alla användare på samtliga marknader.

Samtidigt säger Adobe att de fortsätter arbeta med Apple för att optimera alla appar i Creative Cloud.

These great performance improvements are just the beginning, and we will continue to work together with Apple to further optimize performance over time.

Och det kan behövas. För även om Photoshop har optimerats för M1 så finns några delar av appen som fortfarande inte är 100 procent kompatibel än. Bland annat redigering av molndokument och synkronisering av så kallade presets.

Andra appar som Adobe redan har uppdaterat för Apple M1 är Premiere Pro, Premiere Rush och Audition.

Vidare meddelar Adobe att de fortsätter utvecklingen av iPad-appen av Photoshop. Bland annat med versionshistorik för molnlagrade dokument och möjlighet att arbeta med molnfiler även utan internetanslutning.

Kategoriserad i: