AirPods Max har fått sin andra uppdatering – här är 3C39

apple airpods max red sidan

Apple har skickat ut en ny uppdatering till hörlurarna AirPods Max. Det är den andra uppdateringen sedan hörlursmodellen lanserades tidigare i december 2020.

Tyvärr är det brukligt av Apple att inte avslöja vilja nyheter som uppdateringar till Airpods-serien har. Det brukar dock inte dröja länge innan användarna hittar förändringar.

Lästips: 12 saker du måste veta om AirPods Max – innan du köper hörlurarna

Vi vet sen tidigare att användare rapporterat om batteriproblem med AirPods Max. Så det är inte förvånansvärt om Apple har fixat detta med 3C39.

There are growing reports of an battery drain problem on the and elsewhere. Some owners are reporting that their headphone battery is draining from 100% to 1% or 0% overnight, even when left inside the official Apple case designed to drop them quickly into ultra-low power mode.
AirPods Max Apple Support Forums Reddit

Andra vanliga förändringar är ökad stabilitet med bättre anslutning till exempelvis mobiltelefoner, förändringar i ljudkvaliteten och generella buggfixar.

Du kan inte själv välja om den nya mjukvaran ska installeras eller inte. Det går inte heller att tvinga fram en uppdatering. Allt sker automatiskt när dina hörlurar är anslutna till en iPhone eller iPad.

Lästips: Batteriproblem med AirPods Max – laddar ur sig på några timmar (lösningarna)

Om du vill veta huruvida dina AirPods Max har uppdaterats eller inte så kan du kolla det i din anslutna mobil eller surfplatta:

  1. Anslut hörlurarna till en kompatibel mobil eller surfplatta
  2. Öppna Inställningar > Gå till Allmänt
  3. Välj Om > Tryck på dina Airpods-lurar

Du kommer nu att se någon av två firmware-versioner:

  • 3C39
  • 3C16

Om du har den översta så använder dina Airpods Max senaste versionen, med alla de fördelar som erbjuds.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.