Adobe Premiere Pro, Premiere Rush & Audition – optimerade för Apple M1

adobe logo 2019

Nu kan du installera nya beta versioner av Premiere Pro, Rush och Audition. Den stora nyheten är stöd för nya Apple M1-processorn.


Adobe har sedan tidigare lovat att släppa sina populära appar med optimeringar för Apple M1-processorn.

Tidigare i november kom beta-versionen av Photoshop och kort därpå i december släpptes den skarpa versionen av Lightroom för Apple M1.

Nu rapporterar webbsajten Macrumors att beta-versioner för videoredigeringsprogammen Premiere Pro och Premiere Rush har släppts. Även ljudredigeringsprogrammet Audition har fått en beta-version.

Enligt Adobe har Premiere Pro visat sig knepigast att optimera för Apple M1. Anledningen är att appen är mycket avancerad, vilket gör att Adobe måste uppdatera den i flera steg.


Första steget – som omfattar den nuvarande beta-versionen – gäller gränssnittet, grundläggande redigeringsfunktioner och en rad ospecificerade delar. Även stöd för Apple M1 vid hantering av H.264, H.265/HEVC och ProRES finns ute nu.

Innan du installerar beta-versionerna så vill Adobe att du säkerhetskopierar din befintliga, icke-optimerade och skarpa version av Premiere Pro, Premiere Rush och Audition.

Lästips: Apple M1 stöder inte eGPU / externa grafikkort