Bästa Android-apparna för Gmail — alternativen du måste prova

google gmail logo 2020

Använder du Gmail och tycker att standardappen i Android lämnar en del att önska? 

Det finns flera riktigt kompetenta alternativ på Play Store som enkelt ersätter standardappen för e-post till Android med avancerade funktioner, lättanvänt gränssnitt och supersmart sortering av e-postmeddelanden.

Här under listas några av de mer populära Gmail-klienterna som finns till Android idag – flera av dem klarar dessutom Outlook 365, iCloud, Outlook och alla IMAP-kompatibla e-posttjänster.

Har du egna tips så skriv gärna en kommentar och berätta varför just dessa är bra. Ju fler bra tips desto större chans kan besökare hitta rätt app för just deras behov.

spark mail app logo 2020

1. Spark

Spark är en av de populäraste mejlapparna för Android idag. Appen är kostnadsfri och finns även till iOS samt macOS.

Med Spark får du ett rent och snyggt utseende som aldrig känns övermäktigt. Det finns många funktioner, som att ångra skickade mejl och skapa länkar till enskilda mejl i appen, men trots god funktionalitet så känns Spark aldrig avancerad eller svår att använda.

Spark fungerar med många olika mejltjänster förutom Gmail, exempelvis Apple iCloud och Microsoft Outlook.

Nämnvärda funktioner i Spark

Tidsinställ mejlFå påminnelser om mejlLägg in personliga signaturer
Smarta aviseringarDelegera mejl till andraSkapa länkar till mejl
Integrera med andra tjänsterGör appen mer personligSkapa mallar til mejl

Så bra tycker användarna att Spark är

Med ett snittbetyg på höga 4,6 så är Spark en av de högst betygsatta och bland de mest omtyckta mejlapparna till Android. Appen har laddats ner fler än 1 000 000 gånger och har nära 45 000 omdömen på Google Play Store.

spark play store review score 20201223

Ladda ner spark här


google gmail logo 2020

2. Gmail

Gmail är ett av de säkra alternativen om du vill ha en funktionsrik och fullt kompatibel e-postklient för tjänsten med samma namn. Google trycker på hårt för att användarna ska prova Inbox, men Gmail är absolut inget dåligt val och den följer med de flesta Android-telefoner från start.

Google uppdaterar Gmail regelbundet med optimeringar och mindre förbättringar. Större funktioner och nyheter kommer dock betydligt mer sällan. Om det är viktigt rekommenderar vi andra applikationer istället, som CloudMagic som vi tipsar om här under.

Precis som med Inbox har Gmail fördelen att applikationen designats och underhålls av Google. Det betyder att du alltid är garanterat fullt stöd för Gmail-tjänsten. Och om du använder andra tjänster som Outlook.com eller Yahoo Mail så finns stöd för dessa med.

Nämnvärda funktioner i Gmail

Avancerad formateringStöd för svep-gesterStöd för etiketter
Integrerad med Kalender & TasksInbyggd chattfunktionVisning av AMP-sidor
Schemalägg mejlÅngra skickat mejlPausa mejl till specifik tid

Så bra tycker användarna att Gmail är

Gmail har ett högt snittbetyg på 4,4 med extrema 8,3 miljoner omdömen på Google Play Store. Det är också den mest nedladdade mejlappen till Android.

google gmail play store review score 20201223

Ladda ner Gmail här


microsoft outlook logo 2019 nya

3. Outlook

Outlook har omnämnts som den bästa mejlappen till Android. Den är snabb, har kraftfulla funktioner och är helt kostnadsfri. Dessutom fungerar Outlook – sitt namn till trots – inte bara med Microsofts tjänster. Du kan så klart även koppla på Gmail och ansluta via IMAP om du behöver det.

Det finns egentligen inga funktioner som står ut från mängden i Outlook. Det är bara en riktigt solid och snabb mejlklient som fungerar riktigt bra.

Nämnvärda funktioner i Outlook

Inbyggd kalenderStöd för både Gmail & Microsoft 365Prioriterad inkorg
Stöd för Word, Excel & PowerPointStöd för mörkt lägeKraftfull sökfunktion
Snabbknappar till viktigaste sakerna

Så bra tycker användarna att Outlook är

Outlook har ett mycket bra betyg för Android. Snittbetyget är 4,5 baserat på nära 5,6 miljoner omdömen. Det är absolut inte att fnysa åt.

microsoft outlook play store review score 20201223

Ladda ner Outlook här

newton mail illustration 2020

4. Newton Mail

Newton Mail är både älskad och hatad av användarna. Newton Mail är en vidareutveckling av gamla Cloudmagic med många nya och spännande funktioner. Det är också en mejlapp som har en prenumerationsbaserad kostnad, vilket har kritiserats hårt.

Fördelarna med Newton Mail är att appen finns till de fyra största operativsystemen – Android, iOS, Windows och macOS – med full synkronisering av både mejl och inställningar.

Den kanske bästa funktionen i appen är läskvitto. Det vill säga att när mottagaren öppnar ditt mejl så får du en liten avisering i appen som avslöjar det. Newton Mail har också funktionen Recap som identifierar mejl som du borde ha svarat på men som kanske glömts bort. Perfekt när du får massvis med mejl eller bara är notoriskt glömsk.

Nämnvärda funktioner i Newton Mail

LäskvittoVarnar när du inte svarat på mejlTidsinställ mejlutskick
Dölj mejl till senareStädar upp din inkorg automatisktAnslut till andra tjänster
Inbyggd kalenderfunktion

Så bra tycker användarna att Newton Mail är

Newton Mail har det riktigt låga betyget 2,0 med strax över 120 000 omdömesgivare. Det är riktigt, riktigt dåligt i jämförelse med exempelvis Spark, Outlook och Gmail. Men tänk på att merparten av de dåliga betygen gäller prenumerationskostnaden och inte funktionaliteten.

newton mail play store review score 20201223

Ladda ner Newton Mail här


5. Blue Mail

Ännu ett alternativ med fokus på att ersätta Gmail och det med mängder av GTD-funktioner i bagaget.
Ståtar med ett modernt gränssnitt som påminner något om hur Google utvecklat sin app, men har fler möjligheter att sortera inkomna meddelanden.

Stödet e-posttjänster som Gmail, Google Apps, Office 365, Exchange (via IMAP), Outlook, iCloud och Yahoo. Fokuserar hårt på säkerhet med full kryptering från klient till klient, gör det enkelt att hitta sparade kontakter och support finns på flera sociala medier för den som uppskattar det.

Kanske inte mitt personliga favoritval men under tiden jag testade Blue Mail så uppskattade jag enkelheten, GTD-funktionerna och det faktum att appen uppdateras regelbundet med förbättringar.

Ladda ner Blue Mail här

6. Nine

Första appen som kostar några kronor efter en tids användande men samtidigt även ett mycket kompetent alternativ i listan med tanke på hur mycket man får för pengarna.

E-poststödet är bara men långt ifrån utmärkt då exempelvis vanliga Gmail-tjänsten inte stöds. Istället är det Google Apps, Office 365, Exchange, Outlook och Hotmail som gäller. Tillräckligt för de med Business-konton men mindre så för de som är vanliga användare. Ha detta i åtanke!

Den som däremot kan använda Nine kommer att märke hur ruskigt bra appen är med sitt snygga och lättanvända gränssnitt, täta integrering med kalender och kontakter på telefon och surfplatta samt richtext-redigerare på Android KitKat (och endast Kitkat eller senare).

Ladda ner Nine här

7. Aqua Mail

Aqua Mail har länge varit en av de bättre klienterna för e-post till Android och är kanske mer av en ersättare till just denna app snarare än Gmail. Det hindrar den dock inte från att erbjuda ett snabbt, enkelt och klart lättanvänt gränssnitt för alla e-posttjänster med IMAP-stöd.

Den klarar även tjänster som Office 365, Exchange, iCloud, Gmail, Yahoo och FastMail. Inställningarna är enkla att lägga in och man är igång på bara några minuter – inget krångel, bara enkelt.

Givetvis finner vi stöd för push-mail, man kan spara bifogade filer direkt på ett minneskort, integrering finns med Tasker/Apex Launcher Pro/Nova Launcher och många fler appar. Läs hela listan på produktsidan.

Har i skrivande stund inte uppdaterats sen i januari 2014, så andra och nyare alternativ kan vara värda att titta närmare på istället om snabba uppdateringar är viktigt.

Ladda ner Aqua Mail här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.