Lanseringsdatumet för Macbook Air med M2 – då släpps modellen

Macbook Air 2022

Går du och väntar på att Apple ska släppa nya Macbook Air med M2-processorn? Du är långt ifrån ensam vågar vi mena och du behöver inte vänta speciellt länge, för en lansering är riktigt nära.

Enligt Apple presentation när datormodellen avstäcktes så är säljstart planerad till någon gång i juli månad. Något datum avslöjades aldrig då, men idag så har vi kanske mer uppgifter om när säljstarten sker.

Apple börjar sälja sin 35W-laddare med dubbla USB-C-portar

Enlgit webbsajten Macrumors så väntas nya Macbook Air med M2-processorn att kunna köpas i butik från den 15 juli. Förhandsbeställning online kan du göra från den 8 juli, alltså en hel vecka tidigare.

Apple säljer idag två modeller av Macbook Air. Den ena är en äldre variant med M1-processorn och den andra har nya M2-processorn.

Gamla M1-varianten finns bara med ett enda alternativ som börjar på 13 495 kronor. Då får du en 8-kärnig processor, 8 GB RAM-minne och 256 GB lagringsutrymme.

Nya M2-varianten däremot har två alternativ som är betydligt dyrare. Den billigaste kostar 16 495 kronor för 8 GB RAM och 256 GB SSD. Den lite dyrare kostar 20 495 kronor och har en kraftfullare grafikkrets och dubbelt så mycket lagring.

Apples AR/VR-headset för Mixed Reality har M2-processorn

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.