Apple börjar sälja sin 35W-laddare med dubbla USB-C-portar

apple usb c double charger 35w 2022
Foto: Apple

Apple nya strömadapter med dubbla portar för USB-C finns äntligen att köpa via den officiella webbutiken. Det är en jämförelsevis svag strömadapter på bara 35 watt, så den lämpar sig främst till iPhones, billigare iPads och Apples energieffektivare datorer.

Den nya strömadaptern finns både som fristående produkt via Apples webbsajt och i de fysiska butikerna, samt som tillval när du köper den nya Macbook Air-modellen med senaste M2-processorn.

Gör en 3D-ritning över hemmet med iOS 16 och LiDAR

Strömadaptern är rejält dyr med ett rekommenderat på skyhöga 745 kronor. Det ingår inte några kablar för USB-C vilket betyder att det blir en extrakostnad om du saknar sådana hemma. Och vi är tveksamma till om den här strömadaptern är en köpvärd pryl.

Det finns nämligen flera andra, mycket kompetenta strömadaptrar med fyra USB-C-portar och högre effekt till ett mycket bättre pris än vad Apple vill ha. Inte nödvändigtvis till ett lägre pris, men du får mer för pengarna.

Satechi 165W USB-C 4-Port PD GAN kostar visserligen 1 200 kronor, men du får hela 165 watt fördelat på fyra USB-C-portar, och den fungerar dessutom snyggt placerad på skrivbordet om du vill. Här är två artiklar vi har skrivit om den bordsladdaren tidigare:

Det finns även billigare bordsladdare för dig som vill komma ner lite i pris. Exempelvis Linocell Premium Charge Multiladdare med PD-stöd och 100 watts effekt. Cirkapriset är 799 kronor, men den går att hitta för så lite som 499 kronor med jämna mellanrum.

Vill du se om Apples officiella 35 wattsladdare är något för dig så hittar du den här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.