Nothing Phone (1) säljs av Telenor i Sverige

nothing phone 1 2022 greybg

Telenor är en återförsäljare av Nothing Phone (1) i Sverige. Om du är intresserad av den här mobiltelefonen så kan du förhandsboka redan idag via den officiella webbsajten för tillverkaren.

Men, det gäller att ha en stor portion tur för att lägga vantarna på ett exempelar. Nothing Phone (1) sälj i en begränsad upplaga och för att kunna beställa en så måste du ha en inbjudan.

Förhandsboka Nothing Phone (1)

Det är enkelt att försöka komma med på listan över förhandsbokningar, men desto svårare att faktiskt få en telefon på lanseringsdagen. Så här gör du för att lägga till dig idag:

  1. Gå till nothing.tech i din webbläsare
  2. Klicka på knappen ”Sign up the waitlist”
  3. Fyll i dina uppgifter och följ instruktionerna

När du är klar så är det bara att hålla tummarna för att just du får en officiell inbjudan direkt från tillverkaren.

nothing phone 2 2022 greybg

Om du får en inbjudan så har du 48 timmar på dig att betala bokningskostnaden på 250 kronor. Det är pengar du inte får tillbaka oavsett om du ångrar dig eller telefonen trots allt inte släpps.

Har du anmält dig, fått en länk, bokat och betalat så får du slutligen en köplänk den 12 juli – rakt in i mejlkorgen. Det är en privat länk, så den kan och får inte delas med andra.

Här i Sverige är det Telenor som är återförsäljaren.

Det gäller att vara försiktig om du är intresserad av Nothing Phone (1) då vi 1) inte vet vad mobiltelefonen kostar och 2) det inte finns fullständiga specifikationer. Vill du förhandsboka så är det alltså lite att köpa grisen i säcken.

Besvikelse över processorn

Om det är något vi vet om Nothing Phone (1) så är det att processorn inte är i den högsta prestandaklassen. Under skärmen sitter en Qualcomm Snapdragon 778G+ som är en systemkrets i mellanklassen.

Snapdragon 778G+ använder sig av fyra snabba kärnor av typen Cortex-A78 och fyra strömsnåla kärnor av typen Cortex-A55. De ackompanjeras av grafikkretsen Adreno 642L.

På den officiella webbsajten för Snapdragon 778G+ så står att läsa hur systemkretsen bland annat har stöd för följande:

  • 4G och 5G med Qualcomms egna X53-modem
  • WiFi 6 / 6E med hastigheter på upp till 2,9 Gbps
  • Bluetooth 5.2
  • USB 3.1 / USB-C
  • Kameraupplösningar upp till 64 MP
  • Videouppspelning i upp till 4K/60Hz på extern skärm

Och mycket mer. Läs allt om systemkretsen på Qualcomms webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.