Apples AR/VR-headset för Mixed Reality har M2-processorn

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

Apples kommande AR/VR-headset är ett riktigt kraftmonster enligt nya uppgifter. Faktum är att det så kallade ”mixed reality”-headsetet kan ha så kraftfull hårdvara att den är snabbare än de flesta bärbara datorerna på marknaden idag.

Anledningen är att Apple använder den nya och energieffektiva systemkretsen M2 – samma som används i senaste Macbook Air och Macbook Pro. Och det tillsammans med 16 GB RAM-minne. Det är alltså en helt galet kraftfull pryl vi har att vänta oss.

Stor läcka om Apple AirPods Pro 2 – här är all info

Nyheten kommer från Bloomberg-reportern Mark Gurman vars uppgifter går emot vad Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo tidigare rapporterat.

Kuo förutspådde tidigare i november förra året att Apples AR/VR-headset skulle använda M1-processorn i kombination med en extra, energieffektiv lågpresterande processor för specifika arbetsuppgifter. Två kretsar som alltså kan slås ihop till bara M2-processorn.

Om Mark Gurman har rätt så kan headsetet ha nämnvärt högre prestanda då M2-kretsen är upp till 18 procent kraftfullare än gamla M1-processorn.

Oavsett vad Apple använder så är deras kommande AR/VR-headset extremt mycket kraftfullare än Oculus Quest 2. Med Quest 2 används 6GB RAM och Snapdragon XR2 vilket inte når upp till vad M2-processorn med 16 GB RAM mäktar med.

YouTube på din Apple Watch med WatchTube (gratis app)

Det ska sägas att Oculus Quest 2 inte används för AR-tillämpningar och är främst för spel. Apples AR/VR-headset däremot väntas kunna fungera till mycket mer, och därmed krävs mer prestanda för att hantera framtidens tänkbara applikationer.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.