Apples AR/VR-headset för Mixed Reality har M2-processorn

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

Apples kommande AR/VR-headset är ett riktigt kraftmonster enligt nya uppgifter. Faktum är att det så kallade ”mixed reality”-headsetet kan ha så kraftfull hårdvara att den är snabbare än de flesta bärbara datorerna på marknaden idag.


Anledningen är att Apple använder den nya och energieffektiva systemkretsen M2 – samma som används i senaste Macbook Air och Macbook Pro. Och det tillsammans med 16 GB RAM-minne. Det är alltså en helt galet kraftfull pryl vi har att vänta oss.

Stor läcka om Apple AirPods Pro 2 – här är all info

Nyheten kommer från Bloomberg-reportern Mark Gurman vars uppgifter går emot vad Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo tidigare rapporterat.

Kuo förutspådde tidigare i november förra året att Apples AR/VR-headset skulle använda M1-processorn i kombination med en extra, energieffektiv lågpresterande processor för specifika arbetsuppgifter. Två kretsar som alltså kan slås ihop till bara M2-processorn.


Om Mark Gurman har rätt så kan headsetet ha nämnvärt högre prestanda då M2-kretsen är upp till 18 procent kraftfullare än gamla M1-processorn.

Oavsett vad Apple använder så är deras kommande AR/VR-headset extremt mycket kraftfullare än Oculus Quest 2. Med Quest 2 används 6GB RAM och Snapdragon XR2 vilket inte når upp till vad M2-processorn med 16 GB RAM mäktar med.

YouTube på din Apple Watch med WatchTube (gratis app)

Det ska sägas att Oculus Quest 2 inte används för AR-tillämpningar och är främst för spel. Apples AR/VR-headset däremot väntas kunna fungera till mycket mer, och därmed krävs mer prestanda för att hantera framtidens tänkbara applikationer.

Via The Verge