Fyra nya Mac-modeller med Apple M2-processorn på gång

Macbook Pro
Tianyi Ma, Unsplash

Apple arbetar på minst fyra nya Mac-modeller med senaste M2-processorn. Det säger Apple-kännaren och reportern Mark Gurman i sitt senaste nyhetsbrev Power On.

Datorerna ska använda en rad nya varianter av M2-processorn, mycket likt hur M1-processorn används idag. Varianterna heter M2 Pro, Ultra, Max och Extreme menar Mark Gurman.

Processorerna väntas bland annat användas i kommande modeller av Mac Mini, Macbook Pro samt Mac Pro.

Fördelningen av processorvarianterna är följande:

  • M2: Mac Mini
  • M2 Pro: Mac Mini, Macbook Pro (14, 16)
  • M2 Ultra: Mac Pro
  • M2 Max: Macbook Pro (14, 16)
  • M2 Extreme: Mac Pro

Det är inte fastställt när Apple planerar att presentera den nya datorerna och M2-processorerna. Mark Gurman säger i sitt nyhetsbrev att de kan visas någon gång under de kommande månaderna.

Här vågar vi mena att Mark Gurman egentligen har gått ut med något som vi kan kalla en icke-nyhet (och ändå rapporterar vi om det…).

Vad Gurman påstår är följande:

  1. Apple planerar att släppa nya Mac-datorer
  2. Apple planerar att använda M2-processorn i sina datorer
  3. Apple tänker använda M2-processorn i olika varianter likt M1-processorn

Det vore helt otänkbart att Apple skulle sluta släppa nya datorer och sluta använda sin nya M2-processor i de kommande datorerna. Den nyheten är i princip inte någon nyhet. Vad som däremot är nämnvärt är att M2-processorn får de olika varianterna som även M1 har.

Via: Nyhetsbrevet Power On och AppleInsider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.