AirPods Max blir märkbart bättre med iOS 16

AirPods Max

Om du använder hörlurarna AirPods Max och har en iPhone så kommer du att älska iOS 16. Uppdateringen med nya operativsystemet bjuder nämligen på flera nyheter till dina dyra lurar.

Det nya är en så kallade ljudkodek för bluetooth som heter ”LC3”. Den introduceras med beta-versionen av iOS 16 och gör att dina AirPods Max tar emot ljud från mobiltelefonen på ett effektivare sätt.

Stor läcka om Apple AirPods Pro 2 – här är all info

I slutändan betyder det att batteritiden ökar och ljudkvaliteten ökar när du lyssnar med låg dataöverföring till hörlurarna. Du kan inte räkna med överväldigande stor skillnad, men tillräckligt för att vara nämnvärt.

En annan förbättring med LC3-kodeken är att latensen är lägre. Det är fördröjningen från att data skickas från mobiltelefonen till att du hör ljudet i hörlurarna. Låg latens är viktigt för att exempelvis talet i filmer ska synkroniseras med läpprörelserna.

Twitter-användaren ShrimpApplePro som först rapporterade om LC3-kodeken säger att den systemkrets, en så kallad SiP-krets, som AirPods Max använder sannolikt inte kan använda ljudkodeken fullt ut.

Därför är det sannolikt att nästa generationens AirPods Max, och troligtvis även AirPods Pro 2, kommer att dra mycket större nytta av LC3-kodeken med en ny och förbättrad SiP-krets.

Är mina AirPods äkta? Så kollar du enkelt

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.