Stor läcka om Apple AirPods Pro 2 – här är all info

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

En stor läcka kring kommande AirPods Pro 2 har drabbat Apple. Både specifikationer och renderingar på in-ear-lurarna cirkulerar nu på internet. Här samlar vi allt som nyligen läckt.

Helt nytt laddningsetui med USB-C

Enligt läckan så kommer AirPods Pro 2 att använda ett laddningsetui som designats om från grunden. Precis som den nyare AirPods Pro-varianten så ingår stöd för trådlös laddning, men nytt är stöd för USB-C istället för Lightning som idag. Det ska även gå att snabbladda hörlurarna samt etuiet.

Inbyggd pulsmätare och hörapparatsfunktion

AirPods Pro 2 kan få en hel rad nya sensorer och funktioner. Bland annat ska det sitta en ny, unik pulsmätare i lurarna som kollar din puls via öronen. Andra nyheter påstås vara aktivitetsmätning med speciella sensorer för det samt stöd för att använda hörlurarna som hörapparater.

apple airpods pro 2 leaked 52audio 1
En tydlig rendering på både etuit och hörlurarna.

Bättre ljudkvalitet med nu ljudkodek

Sen tidigare har vi vetat att iOS 16 har stöd för en ny ljudkodek för Bluetooth kallad LC3. Det är en kodek som kräver mindre energiåtgång och har mindre latens, och den ska arbeta tillsammans med en uppgraderad SiP-krets som finns i dagens AirPods Max. Bättre ljudkvalitet, längre batteritid och mindre risk för osynk när du kollar på film.

Adaptiv brusreducering som är självjusterande

Dagens brusreducering i AirPods Pro är fast och kan inte ändras utifrån ljudförhållandet i omgivningen. Med AirPods Pro 2 däremot så kan vi få en självjusterande, adaptiv brusreducering som ändras dynamiskt efter hur ljuden runtomkring förändras. Den ska vara möjlig tack vare den uppgraderade SiP-kretsen som vi även nämner i punkten ovan.

Smartare Hitta-funktion

Samma SiP-krets som nämnts ovan ska göra Hitta-funktionen mycket effektivare. Exakt vad det innebär vet vi inte idag, men med tanke på hur lätt det är att förlägga sina hörlurar så är det mycket välkommet.

apple airpods pro 2 leaked 52audio 2
Närmare rendering av själva AirPods Pro 2-lurarna.

Ingen information om priset

Alla uppgifter ovan ska så klart tas med en stor nypa salt. 52audio har påstått läckt information vilket Apple så klart aldrig kommenterar inför en eventuell lansering senare under året.

En detalj som sajten inte pratar om är huruvida priset ökar eller inte. Det vore sannolikt att Apple vill bättra på sina marginaler med tanke på det rådande världsläget samt alla nya funktioner, så räkna med att priset går upp. Exakt hur mycket återstår så klart att se.

Dagens AirPods Pro går att köpa för ungefär 2 150 kronor med laddningsetuit som stöder trådlös laddning. När hörlurarna släpptes låg priset på cirka 2 500 kronor, men vi räknar med att den siffran ökra till åtminstone 2 800 kronor eller mer

Via 52audio

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.