Apple höjer priset på Apple Music i flera länder (inte Sverige)

apple music logo 2019 1
© Apple

Musikstreamingtjänsten Apple Music får en högre kostnad i flera länder. Åtminstone för de som använder det speciella studentabonnemanget som kostar studenterna lite mindre än det vanliga abonnemanget.

Enligt webbsajten 9to5mac så höjs priset i USA, Kanada och Storbritannien. Priset ökar från 4,99 USD till 5,99 USD. Det är ungefär 50 kronor respektive 60 kronor, vilket är en ökning med 20 procent.

Podcasts i Dolby Atmos – här är första avsnitten

Sen tidigare har samma prishöjning drabbat studenter på flera andra marknader. Bland annat Indien, Israel, Nya Zeeland, Saudiarabien och Sydafrika.

Just i skrivande stund finns inga indikationer på att en liknande höjning kommer att drabba svenska studenter. Men eftersom Apple drar upp priset runt om i världen så kan du räkna med att även vi drabbas av höjningen inom sin tid.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.