YouTube på din Apple Watch med WatchTube (gratis app)

apple watch youtube app watchtube 2022

Kolla på YouTube direkt på din Apple Watch med appen WatchTube. Den är helt kostnadsfri, laddas ner från App Store och fungerar faktiskt hyfsat väl.

Det är en mycket förenklad och sparsamt designad YouTube-klient som gör vad den ska. Du kan titta på videor, söka och spola framåt/bakåt i klippen precis som man kan förvänta sig.

Radera fler appar i din iPhone med iOS 16

Däremot kan du inte koppla WatchTube till ditt Google-konto. Därmed får du inte en lista på dina prenumerationer, kan inte kommentera eller gilla videor. Inte heller finns någon historik från kontot (men däremot på videor som du kollat med appen).

Vad du kan göra är att prenumerera på kanaler lokalt i appen. Vilket helt enkelt betyder att du får notisera på handleden när nya videor är uppladdade och du kan kolla på dem via din Watch, däremot inte synkronisera prenumerationerna till din iPhone.

När du söker efter videor på YouTube så kan du använda det inbyggda, digitala tangentbordet eller göra en röstsökning med Siri. Du kan också diktera om du vill. Bäst fungerar tangentbordet på Watch Series 7 och senare då skärmen är snäppet större vilket gör det lättare att hitta rätt bokstäver.

Fitness-appen i iOS 16 öppnas för dig utan en Apple Watch

Det finns fyra flikar i appen att hålla koll på – Home, Search, Library, Settings. Inga konstigheter egentligen. Home visar visar videor som trendar på YouTube just nu, Search är söken, Library visar dina senast kollade videor och prenumerationer, och slutligen Settings är alla inställningar.

Just nu måste du spela videor, men appens utvecklare säger att ett ”Audio-only”-läge släpps i framtiden. Det betyder att du kan lyssna på dina favoritlåtar utan att behöva visa videorna också.

Läs mer om WatchTube på Reddit här. Alternativt kan du gå direkt till App Store och läsa mer (samt ladda ner) appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.