Lägre pris på Nintendo Switch i Europa (och kanske Sverige)

Nintendo minskar priset med nio procent

Nya Nintendo Switch 2019
Nya Nintendo Switch 2019

Nintendo minskar priset på Switch-serien inför lanseringen av nya Switch OLED.

Det tidigare, rekommenderade priset för Switch 2019 i Euripa var 330 euro – ett pris som efter minskningen landar på 300 euro.

Läs mer: Nintendo tjänar mer pengar på Switch OLED – ökar marginalerna

Motsvarande svenska priser blir 3 355 kronor respektive 3 050 kronor. Det nya priset är alltså nio procent lägre för den två år gamla spelkonsolen.

Notera att Switch Lite och Switch OLED alltså inte påverkas av prisförändringen.

Nintendo är svaga på punkten varför de ändrar priset, men nämner åtminstone att de inkluderat valutakurser i beslutet. Även en rad andra, ospecificerade anledningar har varit bidragande.

Det är inte någon högoddsare att lanseringen av Switch OLED är en av anledningarna, om inte den största anledningen.

Läs mer: Nintendo vägrar säga om Switch (OLED) fixar Joy-Cons som drar åt sidorna

I samband med lanseringen av Switch OLED sa Nintendo att det inte finns någon anledning för befintliga ägare av Switch 2019 att skaffa nya modellen.

Förbättringarna är små och gäller i princip bara skärmen samt stödet på baksidan. Det finns inga säkra uppgifter huruvida drifting-problemet med kontrollerna har fixats. Anledningen? Nintendo vägrar svara på frågan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.