Dramaserien Swagger om basket på gång till Apple TV Plus

apple tv plus swagger jace isaiah r hill

Tycker du om basket, dramaserier och har Apple TV Plus? Då har Apple en ny serie på tio avsnitt som kanske tilltalar.

Swagger är en helt ny dramaserie på Apple TV Plus som handlar om den unga basketspelaren Jace i ett modernt USA.

Läs mer: Nya serier för barn och ungdomar på Apple TV Plus (september 2021)

Swagger är inspirerad av NBA-stjärnan Kevin Durant

Dramaserien är inspirerad av NBA-stjärnan Kevin Durant och hans upplevelser inom basketvärlden. Bland annat hur Durant hanterade konflikter och krav mellan tränare, skola och familjen.

Huvudrollen spelas av Isaiah R Hill, en okänd skådespelare vars hittills enda roll är Apples serie.

Även om serien handlar om just basket så är det alltså inte basketspelaren med samma namn som spelar för Fresno State Bulldogs.

I andra roller hittar vi bland annat Caleel Harris, James Bingham, O’Shea Jackson Jr, Ozie Nzeribe, Quvenzhané Wallis, Shinelle Azoroh, Tessa Ferrer, Solomon Irama och Tristan Mack Wilds.

O’Shea Jackson Jr är en av de mer rutinerade skådelspelarna med roller i tunga filmer som Godzilla: King of Monsters, Den of Thieves och Straight Outta Compton. Han medverkar även i kommande miniserien Obi-Wan Kenobi som släpps 2022.

Läs mer: 9/11: Inside the President’s War Room – gratis på Apple TV Plus

Swagger har tio avsnitt – ett nytt varje fredag

När serien släpps den 29 oktober blir de tre första avsnitten direkt åtkomliga. Därefter släpps ett nytt avsnitt varje fredag. Sista avsnittet kan du se den 17 december 2021.

Apple TV Plus är knappast den populäraste film- och serietjänsten idag, men Apple har arbetat hårt med nya serier som ska lyfta den globalt. Bland annat med nya barnserier, dokumentärer och gratiserbjudanden för PS5-användare.

Om Swagger kan locka fler prenumeranter återstår att se, men Apple arbetar åtminstone hårt med att introducera nytt material till sin tjänst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.