iPhone-modellerna som Apple slutat sälja

apple-iphone-xr

Apple har som i ett trollslag slutat sälja flera iPhone-modeller. Anledningen? Nya iPhone 13 är här – och då måste Apple rensa i utbudet.

Modellerna som tågar in i produktutbudet är iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. Och de som åker ut är iPhone XR, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

Läs mer: Mindre flärp till iPhone 13 – 20 procent smalare

Det betyder att Apple väljer att behålla några av sina äldre modeller bland de nyare.

Du kan exempelvis fortfarande köpa iPhone SE, iPhone 11, iPhone 12 mini och iPhone 12. De är vad vi kan kalla Apples budgetmodeller (om en mobil från 5 000 kronor kan kallas budget).

Här är vad respektive mobiltelefon kostar idag:

  • iPhone SE: 5 075 kronor
  • iPhone 11: 6 195 kronor
  • iPhone 12 mini: 7 395 kronor
  • iPhone 12: 8 495 kronor

Mobiltelefoner som iPhone XR är fortfarande utmärkta att använda tack vare Apples långa uppdateringspolicy. Men eftersom de inte säljs av Apple eller andra butiker så kan du behöva skaffa dessa begagnat.

Läs mer: Stort intresse för iPhone 13 – mindre för Watch 7 & AirPods Gen 3

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.