Stort intresse för iPhone 13 – mindre för Watch 7 & AirPods Gen 3

Apple iPhone 12

Kan du gissa hur många iPhone-användare som planerar att uppgradera till iPhone 13? En ny undersökning från Sellcell indikerar att det är ett enormt intresse för Apples kommande mobiltelefoner.

Sellcell frågade 3 000 personer i USA om de planerade att uppgradera till iPhone 13, och av dessa svarade 44 procent att de tänkte göra det.

Läs mer: Hård kritik mot Apple efter att de vill skanna användarnas bilder

När det kommer till vilken modell de tillfrågade vill ha så skiljer sig svaren åt.

Av de intresserade valde 38,2 procent standardmodellen på 6,1 tum. Pro-modellen på samma storlek ville bara 24 procent ha enligt undersökningen.

Den största modellen intresserar 30,8 procent och Mini-modellen ville knappt någon ha, bara 7 procent menar Sellcell.

Lägst intresse för prestanda och trådlös laddning

De tillfrågade bryr sig minst om tekniska detaljer som WiFi 6E, omvänd trådlös laddning och snabbare processor.

Istället ville de flesta ha en bättre skärm med Touch ID under skärmen, always-on-funktionalitet stöd för 120Hz-visning. Något färre ville ha en mindre ”flärp”, även kallat en notch, överst.

När Setcell frågade om Apple Watch 7 och nästa generations AirPods så var intresset minst sagt svalt. Av de tillfrågade svarade 72,7 procent att de inte var intresserade av den kommande Watch 7-serien, och 87,1 svarade att de inte var intresserade av en ny AirPods-modell.

Läs mer: Dyra fejkappar på App Store rekommenderas av Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.