iPhone 9 & iPhone 12 kan försenas på grund av coronaviruset

apple-iphone-8-iphone-8-plus

Coronaviruset påverkar hela tillverkningsindustrin i Kina – och därmed också monteringen av Apples produkter. Så pass illa att lanseringen av kommande iPhone 9 och iPhone 12 kan fördröjas.


Kinesiska myndigheter har bekräftat att Foxconn – företaget som tillverkar Apples produkter – inte får öppna sina fabriker den 10 februari som först tänkt.

Hotet från coronaviruset är så stort att lokala kinesiska myndigheter måste fortsätta göra sina inspektioner innan de bestämmer när nedstängda delar av landet får öppna för produktion igen.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo och Nikkei har Foxconns fabriker bedömts ha hög risk för smitta. Något som gör att de inte får öppna för produktion.

Huruvida det stämmer vet vi inte då det finns motstridiga uppgifter. Klart är i alla fall att Apple granskar situationen noga och att tillverkningen av iPhone 9 så väl som iPhone 12 kan påverkas stort.


Vi vet att iPhone 9 potentiellt kan uppvisas under ett Apple-evenemang i mars, och att iPhone 12 sannolikt presenteras senare i septemer eller oktober.

iPhone 9 är en budgetmodell som ersätter gamla iPhone SE

Apple har tidigare sagt att företaget prioriterar ”välmåendet av våra teams, leverantörer och kunder över hela Kina”.

I skrivande stund är det sagt att Apples butiker i Kina öppnar som vanligt igen den 15 februari.

Funderar du på att köpa en iPhone 9 när mobiltelefonen släpps i mars, eller kanske en iPhone 12 i september/oktober?

Lästips: Reklam för Night Mode med iPhone 11 & iPhone 11 Pro

Med iPhone 9 väntas Apple lansera en uppgraderad iPhone SE med mycket snabbare hårdvara, bättre kamera och en design som påminner om iPhone 8. Prislappen kan hamna runt 4 800 kronor enligt tidiga uppgifter. iPhone 9 kommer inte att vara en flaggskeppsmodell utan placeras i Apples budgetsegment, till skillnad från nya iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.

Vilken mobiltelefon ser du mest fram emot? skriv en kommentar och berätta!