Samsung Galaxy Active Watch 3 – nytt på insidan men gammal design

Samsung Galaxy Watch Active 2018

Samsung Galaxy Watch Active 3 är inte väntad att släppas riktigt än på ett tag. Men när nya smartklockan lanseras väntas designen vara oförändrad medan den interna hårdvaran har förbättrats.


Går du och väntar på att Samsung ska presentera tredje generationens Galaxy Watch Active? Det gör vi också – och nu har webbsajten SamMobile fått du de första uppgifterna om vad vi kan vänta oss.

Enligt nya rapporter kommer Galaxy Watch Active 3 att vara kraftigt uppgraderad under skärmen.

Exakt vad återstår att se, men det pratas inom tillverkningsindustrion om fördubblad mängd lagringsutrymme (från 4GB till 8GB) och ett större batteri på 330mAh för den mindre varianten.

Utseendemässigt ska det inte vara några direkta förändringar.


Boetten kommer i både aluminium och rostfritt stål. Färgerna är svart, silver och guld; med rostfritt stål endast tillgänglig för de två senare färgvalen.

Exakt när Galaxy Active 3 släpps är inte klart. Det är sannolikt att Samsung inte har speciellt bråttom utan väntar till augusti när Galaxy Note 20 troligtvis släpps.

apple-watch-series-4-c

Det är in sannolikt att Samsung kan rubba Apples marknadsandel ens det minsta lilla, oavsett hur bra Galaxy Active Watch 3 är. Apple Watch-serien dominerar hela marknaden totalt och säljer bättre än hela den schweiziska industrin av analoga kvalitetsur tillsammans.

Lästips: Always On-skärmen krånglar i Galaxy Watch Active 2 – här är lösningen

Vad Samsung däremot kan göra är att erbjuda ett högkvalitativt alternativ för Android-användare som inte vill ha en iPhone. Inte bara för Samsung-telefoner, utan alla andra märken som desperat behöver en bra smartklocka som åtminstone kan matcha vad Watch-serien erbjuder för iOS.

Huawei har visserligen några bra semi-varianter av smart- och sportklockor i sin Watch GT-serien. Xiaomi är på väg upp och Garmins sportklockor blir allt smartare. Alternativen finns, men Galaxy Watch-serien är idag den helt klart bästa för dig med en Android-telefon.