Samsung Galaxy Watch Active 2 kan få EKG och falldetektering

Samsung Galaxy Watch Active 2018

Går du och väntar på att Samsung ska släppa smartklockan Watch Active 2? Det gör vi med! Och tills modellen är redo för lansering har vi två riktigt intressanta nyheter om smartklockan.


Samsung Galaxy Watch Active 2 kan få två hett efterlängtade funktioner som finns i Apple Watch 4. Mer specifikt handlar det om EKG och falldetektering.

EKG mäter hjärtats aktivitet och heter egentligen elektrokardiografi. Det är en teknik som använder elektriska impulser och kan upptäcka en hel mängd olika sjukdomar och tillstånd.

Bland annat kan EKG berätta om du har en onormal hjärtrytm, högt blodtryck, emfysem och liknande. EKG kan även hjälpa att varna om kommande eller pågående hjärtinfarkter.

Falldetektering är en funktion som känner av när du faller. När smartklockan märker att du faller ett visst avstånd kommer enheten vibrera och visa ett varningsmeddelande på skärmen. Därifrån kan du be smartklockan kontakta räddningstjänsten åt dig.


Galaxy Watch Active kan visas den 7 augusti 2019

Exakt vad som kommer med Samsung Galaxy Watch Active 2 är idag oklart. Vi har inte sett något godkännande för att Samsung ska få andra EKG i någon smartklocka, så det är inte troligt att den funktionen är redo från start – om någonsin.

Andra detaljer som läckt tidigare är att Galaxy Watch Active 2 släpps i två varianter – 40 respektive 44 millimeter – och saknar den roterande ring runt urtavlan som Galaxy Watch är omtyckt för.

Det är oklart när nya modellen släpps och vad den kostar. Det är sannolikt att en första visning sker samtidigt med Galaxy Note 10 som visas den 7 augusti i år. Cirkapriset för Galaxy Watch Active är 2 400 kronor, så räkna med att nya modellen landar runt 3 000 kronor eller strax under det.