Always On-skärmen krånglar i Galaxy Watch Active 2 – här är lösningen

Samsung Galaxy Watch Active 2018

Har du märkt att skärmens Always On-funktion inte fungerar riktigt som den ska på din Samsung Galaxy Watch Active 2? Du är inte ensam – många användare är drabbade av problem med att skärmen faktiskt inte är aktiv hela tiden, och nu släpper Samsung en buggfix som ska lösa problemet.


  • Uppdatering med buggfixar rullar ut i skrivande stund
  • Liten uppdatering med bara tre buggfixar
  • Always On-skärmen stänger av sig oförklarligt för många
  • Löser felaktig kalorimätning med pulsmätaren

Vad har hänt: Användare av Samsung Galaxy Watch Active 2 har klagat på att Always On-funktionen inte fungerar korrekt. Enligt rapporter stänger funktionen helt oförklarligt av sig, utan att användarna gör något speciellt. Problemet är utbrett och drabbar alla varianter av Galaxy Watch Active 2, både 40mm och 44mm.

Lösningen: Samsung har identifierat en bugg som gör att Always On-funktionen kan stänga av sig i specifika situationer. Med en uppdatering till mjukvaran i Galaxy Watch Active 2 löser Samsung problemet, och även ett annat problem i smartklockan.

Lästips: Samsung Galaxy Watch Active 2 kan få EKG och falldetektering

Påverkade modeller: Både SM-R820 och SM-R830 påverkas av problemet, båda uppdateras med ny mjukvara för att lösa buggen.


Buggfixar: Förutom Always On-funktionen så fixar nya uppdateringen ett problem med bristfällig kalorimätning med hjälp av pulsmätaren i smartklockan. Uppdateringen fixar även stabilitetsproblem som specifikt rör digitala assistenten Bixby.

Installation av uppdatering: Uppdateringen rullas ut marknad för marknad med start i Sydkorea. Det betyder att det kan dröja lite innan nya mjukvaran letar sig hela vägen till Sverige. Du uppdaterar din smartklocka som vanligt via Wear-appen på mobiltelefonen. Storleken på uppdateringen är bara 16,83MB.

Vad du kan göra för att lösa problemet: Inget i skrivande stund. Uppdateringen skickas ut marknad för marknad och när den är redo i Sverige uppdateras din smartklocka automatiskt. Du kan även kolla efter uppdateringar manuellt om du tror det går snabbare, men normalt är det bara att vänta.