Sony uppdaterar de brusreducerande in-earlurarna WF-1000XM3 med stöd för volymjustering direkt på lurarna. Det betyder att du inte behöver använda Google Assistant eller mobiltelefonen för att ändra volymen mer – och allt du behöver är den senaste mjukvaran från Sony.

  • Ställer in touch-sensorerna till att kontrollera volymen – om du vill
  • Du kan nu välja mellan Google Assistant och Amazon Alexa
  • Se batterinivån för laddningsbehållaren i Sony Headphones Connect-appen
  • Enkelt att installera uppdateringar via Headphones Connect-appen

Sony WF-1000XM3 är populära hörlurar med både brusreducering och bra ljudkvalitet. Recensionerna är generellt positiva, men det är två saker som frekvent kritiseras. Det första är att hörlurarna inte är vatten- eller svettåliga, något som gör dem mindre lämpade för regn och träning. Det andra är bristande volymkontroller.

Lästips: Stora problem med Sony WH-1000XM3 – firmware 4.1.1 krånglar för många

Fram tills idag har det inte funnits någon volymkontroll på in-earlurarna. Det betyder att användarna måste använda digitala assistenten Google Assistant eller volymkontrollen på mobiltelefonen för att ändra nivåerna. Med nya versionen av mjukvaran – version 2.0.2 – till hörlurarna ser det dock ut att bli en ljusning.

Genom att programmera om touch-sensorerna på hörlurarna är det möjligt att antingen 1) ändra ljudvolymen eller 2) aktivera / stänga av brusreduceringen. Tyvärr är det inte möjligt att använda touch-sensorerna till båda – du måste välja vad du föredrar att ställa in.

Den nya uppdateringen gör också att du kan se batterinivån för laddningsbehållaren direkt i Sony Headphones Connect-appen i mobilen. Den sista förbättringen är att du kan välja Amazon Alexa som förvald digital assistent istället för Google Assistant om du vill. Kanske inte superviktigt här i Sverige, men nu finns åtminstone valet.

Så installerar du uppdateringar till Sony WF-1000XM3

  1. Ladda dina WF-1000XM3 till 100% och anslut dem till mobiltelefonen
  2. Starta Headphones Connect-appen i din mobiltelefon
  3. Ett meddelande visas om det finns en ny uppdatering – följ instruktionerna
  4. Säkerställ att du har 30+ minuter till godo för uppdateringen

Svårare än så är det inte. Tänk på att alltid ha fullt laddade batterier så att det inte blir avbrott i installationen. Ett avbrott medan firmware-uppdatering pågår kan potentiellt första hörlurarna, så ladda alltid fullt innan.

Kategoriserad i:

Taggad i: