Sony WF-1000XM3 får volymkontroll på in-earlurarna med v2.0.2

sony wf 1000xm3 3

Sony uppdaterar de brusreducerande in-earlurarna WF-1000XM3 med stöd för volymjustering direkt på lurarna. Det betyder att du inte behöver använda Google Assistant eller mobiltelefonen för att ändra volymen mer – och allt du behöver är den senaste mjukvaran från Sony.

  • Ställer in touch-sensorerna till att kontrollera volymen – om du vill
  • Du kan nu välja mellan Google Assistant och Amazon Alexa
  • Se batterinivån för laddningsbehållaren i Sony Headphones Connect-appen
  • Enkelt att installera uppdateringar via Headphones Connect-appen

Sony WF-1000XM3 är populära hörlurar med både brusreducering och bra ljudkvalitet. Recensionerna är generellt positiva, men det är två saker som frekvent kritiseras. Det första är att hörlurarna inte är vatten- eller svettåliga, något som gör dem mindre lämpade för regn och träning. Det andra är bristande volymkontroller.

Lästips: Stora problem med Sony WH-1000XM3 – firmware 4.1.1 krånglar för många

Fram tills idag har det inte funnits någon volymkontroll på in-earlurarna. Det betyder att användarna måste använda digitala assistenten Google Assistant eller volymkontrollen på mobiltelefonen för att ändra nivåerna. Med nya versionen av mjukvaran – version 2.0.2 – till hörlurarna ser det dock ut att bli en ljusning.

Genom att programmera om touch-sensorerna på hörlurarna är det möjligt att antingen 1) ändra ljudvolymen eller 2) aktivera / stänga av brusreduceringen. Tyvärr är det inte möjligt att använda touch-sensorerna till båda – du måste välja vad du föredrar att ställa in.

Den nya uppdateringen gör också att du kan se batterinivån för laddningsbehållaren direkt i Sony Headphones Connect-appen i mobilen. Den sista förbättringen är att du kan välja Amazon Alexa som förvald digital assistent istället för Google Assistant om du vill. Kanske inte superviktigt här i Sverige, men nu finns åtminstone valet.

Så installerar du uppdateringar till Sony WF-1000XM3

  1. Ladda dina WF-1000XM3 till 100% och anslut dem till mobiltelefonen
  2. Starta Headphones Connect-appen i din mobiltelefon
  3. Ett meddelande visas om det finns en ny uppdatering – följ instruktionerna
  4. Säkerställ att du har 30+ minuter till godo för uppdateringen

Svårare än så är det inte. Tänk på att alltid ha fullt laddade batterier så att det inte blir avbrott i installationen. Ett avbrott medan firmware-uppdatering pågår kan potentiellt första hörlurarna, så ladda alltid fullt innan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.