Mjukvara

Stora problem med Sony WH-1000XM3 – firmware 4.1.1 krånglar för många

Uppdatera inte dina Sony WH-1000XM3 med firmware-version 4.1.1. Många användare rapporterar om stora problem med brusreduceringen och störande ljud efter uppdateringen. Och Sony har i skrivande stund inte bekräftat något problem.

Vad användare rapporterar är oroväckande för en så dyr hörlursmodell som Sony WH-1000XM3.

  • Brusreduceringen har kraftigt minskad effekt
  • Ökat brus från hörlurarna
  • Ett “poppande” ljud kan höras då och då
  • Ojämnt brus mellan vänster och höger hörlur

Och problemen är så allvarliga enligt användarna – åtminstone de som rapporterar på de officiella Sony-forumen – att många känner att pengarna är bortkastade på hörlurarna. Och vissa är så arga att de funderar på att byta till andra tillverkare.

I skrivande stund har Sony inte kommenterat uppgifterna om firmware-version 4.1.1.

Det vore dock logiskt att anta att detta inte har missats av företagets forumsupport. Med lite tur är det rapporterat till utvecklarna som kan hitta en lösning och trycka ut en ny firmware-uppdatering.

Om du vill läsa mer och se själv vad användarna skriver kan du hitta en forumtråd här.

Uppdatera så fort du kan – om det inte är direkt i en pryl

Normalt brukar vi rekommendera att man omedelbart installerar nya uppdateringar till exempelvis Windows, appar och liknande. Uppdateringar har i regel buggfixar, tätar sårbarheter och lägger till nya funktioner. Och det är relativt enkelt att ladda ner och använda en äldre version om något går fel.

När det gäller fysiska prylar med inbyggd firmware så är vi däremot betydligt mer restriktiva. Anledningen är enkel – om något går fel och du får en sämre produkt efter uppdateringen så är det ofta svårt att gå tillbaka till en äldre version. Om din pryl överhuvudtaget överlever uppdateringen.

Vi har sett det med soundbaren Samsung HW-K960/K950 som gång på gång har fått firmware-uppdateringar som brutit ner funktionaliteten bit för bit. Och hur Samsung vägrat erkänna några som helst problem med den modellen, eller ens lyssnat på forumanvändarna som klagat på bristerna.

Taggar

En kommentar

  1. Köpte precis lurarna hade m2 innan som va superbra trodde m3 skulle överträffa
    första ja gjorde var dok uppdatera i vanlig ordning till mitt stora misstag låter lurarna sämre än m2 i NC

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close