Nintendo Switch Pro-kontrollen fungerar med Android 10

nintendo switch pro kontroller

Android har länge haft stöd för handkontroller från spelkonsoler som Xbox och Playstation. Hittills har Nintendo Switch Pro-kontrollen inte haft stöd – men nu har det blivit ändring på det.

Med Android 10 har Nintendo Switch Pro-kontrollen äntligen fått officiellt stöd direkt i operativsystemet. Allt du behöver göra är att ansluta kontrollen till din mobiltelefon eller surfplatta, och sedan börja använda den.

Sen tidigare har det gått att para ihop kontrollen med Android, men med stora begränsningar. Bland annat har det inte varit möjligt att justera knapparnas funktionalitet. Det är nu möjligt och koden bakom stödet går att finna på googlesource.com här.

För att ansluta Nintendo Switch Pro-kontrollen trycker du på anslutningsknappen på kontrollens baksida.

Den är placeras bredvid USB-C-porten. Öppna Bluetooth-inställningarna på din mobiltelefon eller surfplatta, och du bör se kontrollen i listan över tillgängliga enheter. Klicka på den och följ instruktionerna på skärmen.


Svårare än så är det inte. Så fort kontrollen är ansluten så kan du använda den precis som vilken Xbox One- eller Playstation 4-kontroll som helst.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.