Outer Worlds släpps till Nintendo Switch under Q1 2020

outer worlds splash screen

Outer Worlds finns inte att köpa till Nintendo Switch, men det är något utvecklaren planerar att ändra på. Men du måste vänta en bit in i 2020 innan en lansering sker. Så håll ut – spelet släpps till den populära spelkonsolen!


Lästips: Fallout 4 och Skyrim Special Edition – nu med fullt stöd för Xbox One X

Det populära spelet Outer Worlds har tagit Fallout-världen med storm. Efter floppen med Fallout 76 har många lagt sina förhoppningar till Outer Worlds, och spelet har inte varit någon besvikelse. Om man inte vill spela på Nintendo Switch vill säga – för dit kommer inte spelet förrän 2020.

Spelutvecklaren Private Division som står bakom Outer Worlds avslöjade nyligen att spelet släpps till Switch-konsolen tidigare under nästa år. Lite mer specifikt före den 31 mars, vilket är slutet på av företagets räkenskapsår.

Outer Worlds finns sedan den 25 oktober 2019 till PC, Xbox One och Playstation 4. Och genom att inkludera spelet i Microsoft Xbox Game Pass har Private Division kunnat öka spridningen rejält – och samtidigt slagit ett slag för Microsoft spelprenumeration.

Outer Worlds kan få kraftigt nerskalad grafik på Switch

Och mottagandet av Outer Worlds har varit överlag positivt sedan lanseringen.

Private Division står bakom andra tunga speltitlar som Fallout: New Vegas vilket tydligt märks i Outer Worlds. Dialogvalen är många, spelarna har stor frihet att röra sig i världen och det finns mängder av sidouppdrag och saker att kolla närmare på.

Grafiken är rejält snygg på såväl PC som Xbox One och Playstation 4. Hur det ser ut på Nintendo Switch återstår att se, men räkna med att att Outer Worlds inte blir lika grafiskt slående.

Eftersom Nintendo Switch är en kraftigt, prestandamässigt begränsad spelkonsol så måste spelutvecklarna ofta dra ner på det visuella – och det rejält. Vi hoppas att spelupplevelsen inte blir alltför lidande i slutändan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.