iOS 13.2.2 & iPadOS 13.2.2 är släppt – löser irriterande buggar

apple ios 13 logo

Apple har släppt en uppdatering med iOS- och iPadOS 13.2.2 och den löser ett irriterande problem som iPhone-användarna dragits med. Läs allt om nya mjukvaran här.


Lästips: Apple har släppt iOS 13.2, iPadOS 13.2 och tvOS 13.2

Både iOS 13.2.2 och iPadOS 13.2.2 löser ett problem i operativsystemen som tidigare gjorde att appar i bakgrunden stängdes snabbare än önskat.

Kritiserad bugg tvingade utvecklare att skapa ful-lösningar för sina appar

Den aggressiva minneshanteringen gjorde att det räckte man hoppade mellan två appar för att den ena skulle stängas av. Vilket gjorde att många exempelvis inte kunde kolla på YouTube eller surfa i Safari på ett bra sätt.

Vi skrev tidigare om problemet i artikeln Appar stängs i bakgrunden med iOS 13 – aggressiv minneshantering. Där belyste vi att flera utvecklare kommenterat problemet och att vissa tvingats göra invecklade vägar runt buggen, bland SSH-appen Promt som använder GPS för att hålla appen vid liv i bakgrunden.


Nu slipper utvecklarna krångla i onödan, för Apple har identifierat och släppt en buggfix med iOS 13.2.2 och iPadOS 13.2.2.

iOS 13.2.2 löser problem med mobilsignalen

Ett annat problem som iOS 13.2.2 löser är ett problem där kontakten mot mobilnätet temporärt kunde avbrytas efter ett telefonsamtal. Och en annan bugg som lösts är att mobildata helt plötsligt kunde sluta fungera.

Båda är irriterande och det är positivt att Apple har hittat en lösning på dem. Vi rekommenderar att du installerar uppdateringen på din iPhone och/eller din iPad snarast möjligt. Det finns inga rapporterade problem med uppdateringarna i skrivande stund, så det bör vara riskfritt att installera dem.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.