Patent avslöjar planer på hörlurar från Apple

Apple Logo

Planerar Apple att släppa högkvalitativa (och dyra) hörlurar i premium-klassen? Nej, det är inte nya Beats-lurar vi pratar om – utan helt nya Apple-designade och märkta hörlurar.


Apple utmärker sig i en mängd kategorier från bärbara och stationära datorer till in-ear-lurar och mobiltelefoner. Men ett område där Apple inte riktigt satt ner foten än är vanliga hörlurar.

Visst har Apple Beats-märket att luta sig på, men det har inte ens i närheten av samma uppmärksamhet som företagets egna AirPods-modeller.

Kanske är det därför som vi nu hör att Apple vill släppa over-ear-lurar med det egna varumärket. Företaget har mycket att vinna på att utveckla och släppa högkvalitativa hörlurar för sina iPhone-telefoner.

apple headphone patent early 2020

Ett nytt patent som uppmärksammats på USPTO, amerikanska motsvarigheten till svenska patent- och registreringsverket, pekar på att en sådan är under utveckling. Eller åtminstone pågår i interna diskussioner kring just en sådan produkt.


Patentet visar en traditionell hörlursmodell som utmärker sig med smarta funktioner; bland annat detektering av vilket håll lurarna är placerade på huvudet och stöd för geststyrning (vilket exempelvis Sony WH-1000XM3 också har).

Apple lämnar in patentansökningar för en mängd olika produkttyper varje år.

Det här specifika patentet för hörlurar är knappast en garanti för att företaget just i detta nu arbetar på en ny modell som lanseras i år. Men man kan ju hoppas, eller hur?