iPhone 9 kan kosta 4 800 kronor enligt analytiker

apple-iphone-8-iphone-8-plus

När iPhone 9 släpps kan prislappen vara lägre än vad iPhone 8 kostade vid lanseringen. Det säger analytikern Min-Chi Kuo som som pekar på ett pris kring 399 USD – eller 4 800 kronor.


Apple väntas presentera iPhone 9 under ett evenemang i mars, tillsammans med nya Mac-datorer och en iPad Pro.

Med iPhone 9 tar Apple ett steg tillbaka i utvecklingen genom att minska skärmstorleken rejält. Senaste iPhone 11 har en skärmstorlek på 6.1 tum, med iPhone 9 minskar den till bara 4.7 tum.

Man kan jämföra nya mobiltelefonen med omtyckta iPhone SE, en modell som kan ses som den sprituella föregångaren till iPhone 9 då båda har samma syfte på marknaden. Nämligen att erbjuda en liten men högkvalitativ mobiltelefon till ett lägre pris än standardmodellerna.

iPhone SE introducerade med lagringsutrymme på 16GB och en prislapp på 399 USD. Det vore inte försvarbart av Apple att lansera iPhone 9 med så lite utrymme idag. 64GB känns för mycket för den här modellen, 32GB är mer rimlig i instegsmodellen.


iPhone 9 kan få Apple A13-processor och Touch ID

Andra detaljer om iPhone 9 pekar på att Apple kan använda en senare generationens A13-processor, stöd för Touch ID och en design som påminner mycket om iPhone 8.

Idag säljer Apple iPhone 8 med 64GB lagingsutrymme för cirka 499 USD. Det betyder att iPhone 9 – med sina förbättringar – kan bli en tuff konkurrent i egna ledet för en lägre kostnad.

Modellen blir ett utmärkt incitament till alla med iPhone 6 / iPhone 6 Plus att uppgradera sig.

Frågan är om Apple kommer att göra för många kompromisser för att iPhone 9 ska vara en tillräcklig vinstmaskin. Det finns en risk att företagets girighet slår dem på fingrarna om de inte är försiktiga.

Vad tror du om iPhone 9? Är det här rätt modell för 2020 i budgetklassen? Skriv en kommentar och berätta!