Använd Windows-tangentbord med iPadOS – med iPad 13.4 kan du

apple ipados pencil 2019

Snart kan du använda Windows-tangentbord med din iPad. En ny funktion i iPadOS 13.4 gör att du kan välja vilka tangenter som Control, Option och Command ska användas med. Äntligen!

Med beta-versionen av iPad 13.4 introduceras en inställning för att ändra vilka tangenter som Control, Option och Command ska användas med.

Det betyder att du inte längre behöver ett Mac-specifikt tangentbord för bästa upplevelse med din iPad. Åtminstone om det är en nyare modell med iPadOS 13.4 eller senare.

ipados 134 modifier keys 2020

För användare som föredrar att själv kunna välja fritt vilka tangentbord de vill använda så är inställningen i iPadOS 13.4 en stor nyhet.

Tangenterna du kan byta funktion på är följande:


  • Caps Lock
  • Control
  • Option
  • Command
  • Globe key

Förutom att välja vilken tangent som gör vad så kan du även stänga av tangenter helt om du vill. Normalt något gamers helst gör med Windows-tangenten, men kanske har du nytta även i macOS?

För att ändra inställningarna går du till Inställningar > Allmänt > Tangentbord. Där kan du justera hur anslutna hårdvarutangentbord fungerar; dvs inte tangentbordet som visas digitalt på skärmen.

Har du iPadOS 13.4 på din surfplatta? Har du provat att programmera om dina tangenter på tangentbordet? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.