iPhone 15 får STÖRRE batterikapacitet – men inte längre batteritid

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

När Apple lanserar iPhone 15-serien så kan det vara med mycket större batterikapacitet. Enligt nya uppgifter så ökar kapaciteten med upp till 18 procent beroende på modell – men det är inte säkert att batteritiden ökar.

Uppgifterna om de större batterierna är inte bekräftade. De kommer från anonyma källor inom kinesiska bolaget Foxconn och blir troligtvis inte verifierade förrän iPhone 15-serien faktiskt presenteras.

Så ta allt här under med en nypa salt. Eller en skopa. Du väljer helt själv. Men ett större batteri är knappast en högoddsare.

Tips: Så lång batteritid har iPhone 15-telefonerna – se hela listan här

Kraftfullare hårdvara kräver (ofta) mer ström

Om Apple har lyckats med att optimera insidan av mobiltelefonerna jämfört med iPhone 14 så kan det finnas mer plats för större batterier.

Och med större batterier följer möjligheten att pressa in kraftfullare och mer energihungriga komponenter.

Det betyder att du kanske inte nödvändigtvis får längre batteritid, men den kraftfullare hårdvaran gör mobiltelefonen mycket snabbare, utan att den praktiska batteritiden påverkas.

Här är de nya storlekarna som Foxconn-källorna nämner:

  • iPhone 15: 3877mAh (ökning med 18 procent)
  • iPhone 15 Plus: 4912mAh (ökning med 13.6 procent)
  • iPhone 15 Pro: 3650mAh (ökning med 14.1 procent)
  • iPhone 15 Pro Max: 4852mAh (ökning med 10.9 procent)

Störst ökning väntas iPhone 15 få. Grundmodellen som är basutbudet i Apples uppsättning med mobiltelefoner, och den billigaste varianten med ”sämst” hårdvara.

iPhone 15 kan visas i september

Apple visar normalt sina senaste mobiltelefoner kring september eller oktober månad.

Då får vi sannolikt se fyra nya nya mobiltelefoner med förbättrade skärmar, ett nytt Ultra-wideband-chip, kraftfullare systemkretsar (åtminstone i de två dyrare modellerna) och bättre integration med Apple Vision Pro.

Samtidigt väntas vi få se nya generationens smartklockor med Apple Watch Series 9 och Watch Ultra (2nd Gen).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.