Apple släpper Watch Ultra (2:a generation) redan 2023

Apple Watch Ultra
Foto: Apple

En ny Apple Watch Ultra är på gång. En andra generationens modell som förfinar snarare än revolutionerar jämfört med smartklockan som Apple släppte i september 2022.

Det säger Apple-kännaren Mark Gurman i nyhetsbrevet ”Power On”. Där skriver Gurman att en ny modell är planerad att släppas redan i år, kanske samtidigt med iPhone 15-serien senare i september eller oktober.

Lästips: Apple Vision Pro – AR/VR-headset för framtiden

Och det är inte de är troligtvis inte de enda lanseringarna i år. Apple väntas lansera Watch Series 9 med den hett efterlängtade uppgraderingen till smartklockornas chip, något Prisjakt rapporterar om här.

När Watch Series 9 kommer ut senare under 2023 så kan den istället använda S9. En krets som påstås bygga på Apple A15 Bionic istället. Den kretsen släpptes 2021 med iPhone 13-serien.

Prisjakt

Det är mer än troligt att Watch Ultra (2:a generationen) har samma, kraftfulla chip som Watch Series 9. Troligtvis med modifieringar som tar den till en snäppet vassare nivå.

Vilka andra nyheter som kan tänkas vara aktuella vet vi inte. Designen kommer troligtvis inte att ändras den här gången. Eventuellt inkluderar Apple nya sensorer och mjukvarubaserade funktioner som är unika för Watch Ultra-modellen. Vad det är återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.