Netflix tar bort Basic-abonnemanget från fler marknader

Neflix logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Snart kanske du inte kan använda Basic-abonnemanget mer på Netflix. Den populära filmtjänsten tar bort den billigaste abonnemangsnivån på allt fler marknader. Nu senast i Kanada.

Fördelen med Basic-abonnemanget är att du får hela utbudet på Netflix, utan reklam och till ett pris som (just nu) är under hundralappen. Den uppenbara nackdelen är att du får nöja dig med upplösningen 720p.

Just nu finns Netflix Basic kvar i Sverige. Men på marknaderna där abonnemanget stängs ner finns några viktiga saker att tänka på.

Får stanna kvar på Basic även när abonnemanget är borta

Den som använder Basic-abonnemanget blir inte automatiskt utkastad eller uppgraderad till en dyrare nivå. Istället behåller kontot både abonnemangsnivån och priset – tills kontoägaren själv uppgraderar kontot, avbryter abonnemanget eller helt stänger ner kontot.

Därefter går det inte att nedgradera till Basic igen. Istället blir kontot låst till Standard-abonnemanget eller högre, beroende på vad kontoägaren väljer.

Att abonnemanget uppenbarligen är på väg ut i kylan är ett tecken på vart Netflix vill ta sin tjänst. Valet nu är att antingen betala mindre, men se reklam, alternativt att betala ännu mer för Standard-nivån.

I skrivande stund finns inga indikationer på att fler marknader kommer att påverkas av nedstängningen av Basic i Kanada. Vi vet att USA inte finns med på listan åtminstone. Något mejl har inte gått ut till kunderna i Sverige heller.

Vi fortsätter att bevaka nyheten för att se om uppgifterna ändras inom det närmaste.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.