Threads har nu 70+ miljoner användare (juli 2023)

Meta Threads Logo 2023

Det går riktigt bra för Threads – ”Twitter-klonen” från Meta som retat upp Elon Musk på nolltid.

Enligt Mark Zuckerberg så har Threads fler än 70 miljoner användare bara dagar efter att tjänsten öppnat, och långt bättre än vad företaget hade räknat med enligt Zuckerberg själv.

Det tog bara 24 timmar för Threads att få 30 miljoner registrerade användare. Tjänsten fortsätter alltså att växa snabbt och det är inte speciellt konstigt. Du kan använda ditt Instagram-konto för att registrera dig för Threads.

Det betyder att Meta har fler än en miljard användare som potentiellt kan skaffa Threads. Om tjänsten släpps i Europa vill säga. Eftersom Threads inte möter kraven för GDPR så är den inte öppen inom EU – än.

Meta Threads konto

Threads är just nu i sin linda och vi har bara sett början på vad Meta planerar för tjänsten.

Mark Zuckerberg har sagt att Threads kommer att uppdateras regelbundet med nya funktioner och lösningar. Bland annat får vi en förbättrad sökfunktion, webbanpassningar och mycket mer framöver.

Användarna uppmanas att ge återkoppling på tjänsten och berätta för Meta hur de tycker att det fungerar. Och Adam Mosseri, huvudansvarig för Instagram, har varit aktiv med att läsa och återkoppla till användarna kring deras förslag.

Den stora frågan för oss i Sverige är huruvida Threads kommer hit och när det i så fall kan ske.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.