iPhone SE med OLED försenas till 2025

iPhone SE 2022
Foto: Apple

Nya generationens iPhone SE-modell med OLED-skärm försenas till 2025. Det avslöjar en ny rapport från The Elec som skriver att både Samsung och LG Display slåss om möjligheten att leverera skärmpaneler för telefonen.

Vi vet inte varför Apple har skjutit på lanseringen. Det kan röra sig om problem med leveranser av rätt komponenter, tillverkningsproblem eller att Apple inte tycker att en iPhone SE är rätt att släppa 2023/2024.

Stor 6,1-tums OLED & Apples egna 5G-chip

De rykten som finns sen tidigare pekar på en stor 6,1-tums OLED-panel med Face ID-sensor och platta kanter. Under skärmen ska det sitta en Apple-designad 5G-krets. Utseendemässigt ska modellen vara mer lik iPhone 14-serien än något annat.

Det kan jämföras med dagens iPhone SE som släpptes i mars 2022. Den modellen har en 4,7-tums LCD-skärm, Touch ID och ett Qualcomm-tillverkat 5G-modem.

Den idag senaste iPhone SE-modellen är den kanske mest prisvärda för budgetmedvetna som redan är investerade i Apples ekosystem. Men den är inte billig. Hela 5 300 kronor kostar den i skrivande stund enligt Prisjakt.

Den stora frågan är nu – när släpper Apple nästa generationens iPhone SE?

Kan släppas 2024 eller 2025

Idag finns tre generationer som släpptes 2016, 2020 respektive 2022. Om Apple väljer att hålla sig till två års mellanrum så får vi se nästa modell redan 2024. Mer troligt är ändå att de väntar in möjligheten att släppa OLED-modellen, och i så fall dröjer det ytterligare ett år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.