Recension: HyperX Cloud III Gaming Headset

HyperX Cloud III Gaming Headset

HyperX Cloud III Gaming Headset är den hett efterlängtade efterföljaren tilk storsäljaren och ständigt populära Cloud II-modellen. Det är också ett dyrt headset som har stora skor att fylla – så hur bra är egentligen modellen?

Om vi ska tro ett nytt test som släpptes på webbsajten Sweclockers så är HyperX Cloud III ett hyggligt headset som lever upp till förväntningarna. Men inte utan kompromisser och ett pris som känns i plånboken.


Innan du läser vidare så är det nämnvärt att Sweclockers test är sponsrat av tillverkaren. Även om sajten menar att tillverkaren inte har något inflytande över innehållet så är det värt att veta.

Se pris och tillgänglighet på Prisjakt här.

Grundläggande specifikationer för HyperX Cloud III

HyperX Cloud III Gaming Headset har 53-millimeters dynamiska högtalarelement och en nyutvecklad, 10-millimeter riktad mikrofon.

Headsetet ansluts till datorn via USB-kabel och har stöd för upp till 24-bitars ljudformat. Surroundljud och rumsligt ljud stöds via DTS Headphone:X.

Formfaktorn är så kallad ”over-ear” vilket betyder att kåporna av fuskläder och minnesskum täcker öronen helt.

Frekvensomfånget för HyperX Cloud III är 10 Hz till 21 kHz.

HyperX Cloud III är kompatibel med PC, Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch, Mac och mobila enheter.

Testet: Så bra är HyperX Cloud III

Så hur bra är HyperX Cloud III?

I testet avslöjar recensenten Daniel Ördén att headsetet har en ny design som är förbättrad och mer diskret på huvudet.

Ljudet i lurarna är neutralt, vilket många uppskattar framför hörlurar som har ett mer färgat ljud. Ljudet ska även vara välbalanserat.

Även mikrofonen låter riktigt bra för de som lyssnar. Klart och tydligt för en optimal ljudupplevelse i appar som Discord och under videokonferenser.

Recensenten uppskattar de många anslutningsmöjligheterna och mjukvaran Ngenuity som används för att finjustera upplevelsen. Bland annat styr du DTS-ljudet och equalizern med appen.

En negativ detalj är att det saknas en adapter för separerat in och ut-ljud. Även prislappen ogillas.

Recensionen av HyperX Cloud III.

Här köper du HyperX Cloud III Gaming Headset

Flera stora återförsäljare av headsetet finns på den svenska marknaden. Här är några av dem:

  • Komplett
  • NetOnNet
  • Webhallen
  • Elgiganten
  • Amazon
  • Inet

Du hittar de senaste priserna och lagerstatus på Prisjakt. Just nu har samtliga återförsäljare ett pris på cirka 1 350 kronor. Undantagsvis för CDON som slår till med skyhöga 3 300 kronor. Undvik att köpa därifrån helt enkelt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.