Vilken stad får Eurovision 2024? Här är svaret

Malmö
Foto: pontus, Unsplash

Äntligen vet vi vilken svensk stad som får arrangera Eurovision Song Contest 2024. Vinnaren slår både Stockholm och Göteborg på fingrarna – kan du gissa vilken stad som får tävlingen?

Om du gissar på Malmö så gissar du helt rätt! En stad som varit värdstad för Eurovision två gånger tidigare och som nu får en tredje möjlighet att visa upp staden för hela Europa från sin mest musikaliska sida.

Därför är Malmö värdstad för Eurovision

Det var flera städer som visade intresse för att arrangera Eurovision, men Malmö drog det längsta strået tack vare några behövliga satsningar som bidrar till att besökarna kan samlas på ett smidigare sätt.

Malmö har sedan de arrangerade ESC 2013 adderat effektiva och mer hållbara flöden samt fler och moderna samlingsplatser. Man satsar också stenhårt på att ännu mer än förra gången erbjuda besökare och invånare att aktivt delta i festligheterna.

Ebba Adielsson

Då hålls Eurovision i Malmö

Semifinalerna hålls den 7 maj respektive 9 maj. Finalen hålls den 9 maj.

Samtliga finaler hålls i Malmö Arena.

Tidigare år då Malmö var värdstad var tredje tillfället 1992 (Malmö Isstadion) och femte tillfället 2013, då i Malmö arena.

Alla år då Sverige har varit värdland för Eurovision

1975: Stockholm, Stockholmsmässan. Programledare: Karin Falck.

1985: Göteborg, Scandinavium. Programledare: Lill Lindfors.

1992: Malmö, Malmö Isstadion. Programledare: Lydia Capolicchio och Harald Treuriger.

2000: Stockholm, Globen. Programledare: Kattis Ahlström och Anders Lundin.

2013: Malmö, Malmö arena. Prograledare: Petra Mede.

2016: Stockholm, Globen (idag heter stadion Avicii Arena). Programledare: Petra Mede och Måns Zelmerlöw.

Via SVT

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.