Horizon Zero Dawn på PC har stöd för Nvidia DLSS och AMD FidelityFX Super Resolution (FSR)

Stödet kom med version 1.11 till Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

Om du inte har provat Horizon Zero Dawn på PC tidigare så kanske du vill ge det ett försök med nya uppdateringen. Guerilla Games har släppt en ny version som fixar en hel rad buggar och lägger till stöd för Nvidia DLSS samt AMD FidelityFX Super Resolution (FSR).

Vad det betyder är att du som har ett nyare grafikkort från Nvidia eller AMD kan få märkbart bättre prestanda med bara en mindre kvalitetsförsämring av grafiken. Om du ens märker något vill säga. Anledningen är automatiskt skalning av upplösning och kvalitet beroende på vad som visas på skärmen och din dators prestanda.

Läs mer: Horizon: Zero Dawn har nu New Game+ och Ultra Hard-läge

Andra nyheter med version 1.11 till Horizon Zero Dawn på PC är att processorns belastning ökar något. Anledningen är hanteringen av shaders som optimerats för att inte spelaren ska uppleva ryckighet eller hack i grafikvisningen under vissa situationer.

Har du spelat Horizon Zero Dawn på PC tidigare så kan du, beroende på vilken processor som gamingdatorn använder, uppleva längre eller kortare laddningstider.

Läs mer om senaste uppdateringen med version 1.11 på Reddit här.

horizon forbidden west plains
Efterföljaren Horizon Forbidden West lär också ha DLSS och FSR.

Tänk på detta om Nvidia DLSS och AMD FSR

Nämnvärt om Nvidia DLSS är att tekniken endast fungerar på grafikkort ur RTX-serien. Vilket betyder att du som har ett äldre kort än så har en riktigt dyr investering att se fram emot om du vill nyttja tekniken i din gamingdator.

AMD FidelityFX Super Resolution däremot fungerar på de flesta grafikkort som finns på marknaden idag. Även modeller från Nvidia. Så där kanske du har turen att få lite bättre prestanda utan att det kostar dig en enda extra krona.

Läs mer: Har Horizon Zero Dawn stöd för Playstation 5 (PS5)?

Att köpa ett nytt grafikkort idag är skrämmande dyrt. De som förhandsbokade RTX 3080 när serien släpptes kunde betala så lite som 8 000 kronor, men idag kostar samma serie extrema 13 000 kronor och uppåt! Ett tips är att hålla koll på Prisjakt och bevaka de grafikkort du är intresserad av. Då vet du när priserna går ner och korten kommer in i lager

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.