Horizon: Zero Dawn har nu New Game+ och Ultra Hard-läge

Horizon Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn har fått en uppdatering med version 1.30 som gör spelet roligare att spela igenom flera gånger. Tack vare valet ”New Game+” går det nu att köra igenom kampanjen fler gånger och samtidigt behålla alla nivåer, vapen och egenskaper från tidigare genomspelningar.

Ett hett efterlängtat alternativ som släpps tillsammans med svårighetsgraden ”Ultra Hard” som ger spelarna en rejäl utmaning. Det går så klart att välja en lägre svårighetsgrad för New Game+ men då bara vid starten. Så fort du väljer Ultra Hard är kampanjen låst till denna.

Andra nyheter som följer med version 1.30 är ytterligare upplåsningsbart material som nya trophies, ansiktsmålningar och möjligheten att byta Aloys focus på sidan av ansiktet. Knappast något att hoppa högt över, men det är små förbättringar och nyheter som ytterligare lyfter ett redan utmärkt spel.

Slutligen ger version 1.30 till Horizon: Zero Dawn en mängd buggfixar och förbättringar som utvecklaren inte specificerat närmare. Det är mer regel än undantag med dessa små problemlösare och vi välkomnar dem alla oavsett vilka problem de löser.

Uppdateringen kommer lagom inför höstlanseringen av DLC:n The Frozen Wilds och är tänkt att hålla spelarna sysselsatta tills dess. Om inte uppdateringen räcker kan du alltid uppgradera ditt hem med en 4K-tv kapabel att visa HDR så lär du vara sysselsatt ett bra tag bara med att titta på den bländande grafiken.

För den som undrar erbjuder The Frozen Wilds en helt ny berättelse att klara av, ett nytt stort område att utforska och nya maskiner att slåss mot. För att använda DLC:n krävs så klart Horizon: Zero Dawn och precis som originalet finns stöd för 4K och HDR på kompatibla tv-apparater

Läs mer om DLC:n på den officiella produktsidan hos Sony.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.